Реновират зала в Благоевград, Евробаскет се завръща с мъжки отбор


Реновират зала в Благоевград, Евробаскет се завръща с мъжки отбор
22-06-2022 15:10 | BGbasket.com

Залата по баскетбол в спортен комплекс "Пирин" ще бъде реновирана. Тя няма да бъде давана на концесия, а ще бъде общинска, както досега. От новия сезон Евробаскет се завръща и в мъжкия баскетбол, като ще се състезава в ББЛ.

 

Залата ще бъде обновена със средства, които са дарение от Георги Спасов, а общата стойност на предвидената сума за ремонт и обновяване на спортната зала е над 100 000 лева.

 

„Преговорите и подготовката по този процес започнаха преди 2 месеца и вярвам, че ще продължим с отлични резултати от страна на младите баскетболни надежди и техните треньори години наред. Изключително съм радостен, че се намират такива хора, като Георги Спасов, които да помагат на спорта и на децата в Благоевград, заделяйки от личните си средства. Ремонтът ще бъде изцяло извършен с паричното дарение, като целта ни е залата да придобие съвременен и модерен вид“, каза в частност кметът Стоянов по време на срещата.

 

На пресконференцията присъстваха още председателят и треньор на БК Евробаскет Николай Хаджиев, дарителят Георги Спасов и управителят на „Спортни имоти“ Драган Стойков

 

„В момента тренират няколко възрастови групи в Евробаскет – до 8-годишна възраст, до 10 години, до 12 години, до 14 години, до 16 и до 18-годишна възраст. Над 100 деца са избрали баскетбола и в момента тренират, а от  шест месеца вече работим и с два набора момичета. Предстои от септември месец да сформираме и мъжки отбор по баскетбол. Благодаря на кмета Илко Стоянов и на Георги Спасов за подкрепата и работата“, каза Николай Хаджиев.

 

Щедрият дарител от своя страна сподели, че идеята е залата да се превърне в модерна и добра среда, която да отговаря на съвременните изисквания с модерни технически придобивки.

 

В ремонтираната баскетболна зала в СК „Пирин“ тренировките по баскетбол ще бъдат с приоритет.

 

В момента залата се използва от няколко клуба по различни дисциплини, които тренират по график. Това няма да се промени и след ремонтните дейности те отново ще може да ползват спортното съоръжение с предварително изготвен график.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи