България стартира в предварителните европейски квалификации през август


България стартира в предварителните европейски квалификации през август
(сн. БФБ)
05-07-2022 12:07 | BGbasket.com

Мъжкият национален отбор на България не успя да стигне до втория етап на квалификациите за световното първенство, но това не означава, че ще почива през лятото.

 

Още през август тимът ни започва битката за класиране на Евробаскет 2025, където ще стартира от втората фаза на предварителните квалификации.

 

След първия етап, който вече завърши, победителите в групите и най-добрите два втори отбора - Австрия, Швейцария, Румъния, Дания и Норвегия, се класираха за втория кръг заедно с домакина Кипър.

 

Към тях ще се присъединят шестте отбора, заели четвърто място в европейските квалификации за световното първенство – България, Хърватия, Северна Македония, Полша, Португалия и Словакия.

 

Мачовете от втория етап на европейските квалификации ще се играят през август 2022 г., ноември 2022 г. и февруари 2023 г., като ще има три групи от по четири отбора. Само победителите от групите и автоматично класираният Кипър ще продължат към същинските квалификации за Евробаскет 2025.

 

Осемте отбора, които не преодолеят втория кръг, ще се присъединят към четирите тима, отпаднали в първия – Ирландия, Люксембург, Албания и Косово. Всички те ще вземат участие в т.нар трети кръг на предварителните квалификации, където ще получат последен шанс да продължат напред.

 

Отборите, които достигнаха втория етап на световните квалификации пък, вече си гарантираха място в директната фаза на пресявките за Евробаскет 2025.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: България, Евробаскет 2025
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи