Балкан попадна в първа урна преди жребия за ФИБА Къп


Балкан попадна в първа урна преди жребия за ФИБА Къп
(сн. balkan-basket.com)
13-07-2022 13:14 | BGbasket.com

Шампионът на България Балкан (Ботевград) попадна в първа урна преди жребия за редовния сезон на турнира ФИБА Къп, в който ще участва през следващия сезон. Жребият ще се тегли утре, 14 юли от 12:30 часа в Мюнхен, Германия.

 

Отборите бяха разпределени в четири урни, а освен Балкан в първата попаднаха още съставите на Орадя (Румъния), Мерлинс (Германия), Донар Гронинген (Нидерландия), Газиантеп (Турция), Анвил Влоцлавек (Полша), Порто (Португалия) и Апоел Галил Елион (Израел).

 

Общо 32 отбора бяха регистрирани турнира, включително тези, които получиха директно място в редовния сезон и останалите, които ще тръгнат от квалификациите. Именно от пресявките ще стартира вицешампионът на България Рилски спортист (Самоков).

 

В допълнение, 19 от клубовете, които ще участват в квалификационните кръгове на Шампионската лига на ФИБА, пожелаха да участват във ФИБА Къп, ако не се класират за редовния сезон в по-силния турнир. Максимум 18 са евентуалните места за тях във ФИБА Къп, като те ще бъдат поставени директно в редовния сезон.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи