Берое очаква жребия в Еврокъп при жените от трета урна


Берое очаква жребия в Еврокъп при жените от трета урна
(сн. БФБаскетбол)
13-07-2022 14:01 | BGbasket.com

Разпределението но урни в редовния сезон на турнира Еврокъп при жените беше обявено от ФИБА. България ще бъде представена от шампиона Берое, а старозагорки попаднаха в трета урна преди жребия, който ще се тегли в петък, 15 юли от 12:00 часа в Мюнхен, Германия. Тогава ще бъде изтеглен и жребият за Евролигата при жените.

 

Отборите в Еврокъп ще бъдат разделени в 2 конференции, а общо 57 клуба заявиха участие, включително 18 състава в квалификационната фаза и пет тима, идващи от квалификациите на Евролигата. В редовния сезон ще участват 48 отбора, разделени на 12 групи по 4 тима.

 

Берое ще участва в Конференция 1, а в трета урна попадна в компанията на Панатинайкос (Гърция), Бурса (Турция), Арад (Румъния), Макаби Бнот Ашдод (Израел) и Пиещянске чайки (Словакия).

 

В първа урна попаднаха: Вторият отбор от квалификационен турнир В в Евролигата, третият тим от квалификационен турнир В в Евролигата, вторият отбор от квалификационен турнир С в Евролигата, третият тим от квалификационен турнир С в Евролигата, Галатасарай (Турция) и Арка Гдиня (Полша).

 

Във втора урна са: Орман Генчлик (Турция), Гожов (Полша), Уни Гьор (Унгария), Люблин (Полша), Печ (Унгария) и Айндин (Турция).

 

В четвърта урна бяха поставени съставите на: Кибиркщис (Литва) и победителите от първа, втора, трета, четвърта и пета квалификационна двойка в Конференция 1.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Еврокъп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи