Юношите U18 с поражение от Черна гора


Юношите U18 с поражение от Черна гора
(сн: BGbasket.com)
15-07-2022 20:15 | BGbasket.com

Националният отбор за юноши U18 претърпя поражение в първия си мач от приятелския турнир в Гевгели, Северна Македония. На старта на надпреварата, която е в памет на треньора в Кожув Боби Петковски, тимът ни отстъпи на Черна гора с 56:71.

 

В събота нашите ще играят със Северна Македония, а в неделя ще премерят сили и с Гърция.

 

Българите започнаха лошо мача и след първата част изоставаха с 8:24. Макар разликата да достигна 20 точки през втория период, на почивката разликата от 16 се запази, този път при 40:24.

 

След паузата настъпи подем в играта на баскетболистите на Даниел Клечков. Те намалиха изоставането си само на 5, но преди заключителната четвърт преднината на съперника отново бе двуцифрена – 51:40. В оставащото време нашите опитаха да стигнат до пълен обрат, но черногорците удържаха водачеството си.

 

И двата тима имаха ниски проценти при стрелбата, като всеки изпусна и над 10 наказателни удара. Националите ни обаче реализираха едва 3 тройки срещу 9 за съперника, а в комбинация с повечето им грешки, това предопредели крайния изход.

 

Симеон Димитров завърши с дабъл-дабъл за България от 14 точки и 12 борби. Такъв направи и Христо Бъчков – 10 точки и 10 борби. Илиян Пищиков реализира 8, със 7 е Мартин Ковачев.

 

Амар Хот бе над всички за победителите с 26 точки, 10 има Игор Йокович.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U18
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи