Лука Дончич не влияе при решенията за селекцията на Далас Маверикс


Лука Дончич не влияе при решенията за селекцията на Далас Маверикс
(сн. Instagram)
18-07-2022 11:03 | BGbasket.com

Словеценът Лука Дончич е голямата звезда на Далас Маверикс, но баскетболистът никога не се опитва да влияе при привличането на нови играчи или при взимането на решения от ръководството на клуба.

 

„Далас се възползва от неговото влияние като лице на организацията, но той не участва в процеса на селекцията“, коментира Тим МакМахън от ESPN. „Лука дори не показва интерес в това да бъде сериозно въвлечен. Той прекарва времето извън сезона в Европа. Играе за националния отбор на Словения. Определено не е човек, който показва голяма желание да участва в селекцията“, добави журналистът.

 

Коментарът бе направен по повод интервю на Дончич пред испанския вестник „Марка“ наскоро, в което той изрази надежди ръководството на Далас да има повече възможности да подпише с различни играчи.

 

През миналата година в НБА Лука Дончич постигна средно 28,4 точки, 9,1 асистенции и 8,7 борби в редовния сезон, както и 31,7 точки, 9,8 борби и 6,4 асистенции в плейфите с екипа на Маверикс, които достигнаха до финала в Западната конференция за първи път от 2011 година насам.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Далас, Лука Дончич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи