България U20 не успя да прескочи препятствието четвъртфинал


България U20 не успя да прескочи препятствието четвъртфинал
(сн. FIBA.basketball)
22-07-2022 22:18 | BGbasket.com

Националният отбор за младежи U20 остана на крачка от мечтата си за Дивизия А, като отпадна на четвъртфинал от Финландия след 64:67. Така силният набор 2002-03 остана без промоция.

 

Националите ни наваксаха двуцифрено изоставане със силна трета част, но в края умората и пропуските от фаул линията си казаха думата.

 

За 5-8 място България ще играе в събота срещу Швеция.

 

Финландия бе отборът, който започна по-силно и за кратко дръпна с 12-2 в резултата. След прекъсване българският тим направи силни атаки, и се справи добре в защита, за да намали наполовина изоставането си. Наши грешки не позволиха на разликата да падне още и усилията в нападение не компенсираха неточностите и защитата.


Първата част приключи и при най-голямата разлика 25:13.


Втората четвърт повтори ситуацията Финландия да вземе още аванс и след това да наваксваме. Емил Стоилов и Константин Костадинов играеха без смяна за българската селекция в опита да се съкрати пасивът до почивката.


В средата на периода успяхме да направим дистанцията само 6 точки, но не и да запазим това и да търсим обрата. Финландия си върна скоростно двуцифрения аванс и го направи 12 след много хаотични изяви на нашите в нападение. Така завърши и полувремето, при 27:39.


След подновяването на играта тимът ни изглеждаше тотално преобразен и изигра страхотна трета четвърт. Там целият пасив бе изтрит, а България спечели частта с 19:9, за да върне цялата интрига.


Мачът стартира отначало на старта на последния период, когато изравнихме до 50:50.


Финландците реагираха с две бързи тройки, но това не отказа нашите и те вече видяха, че имат битка за печелене. Съперникът продължи да вкарва от далеч, за да стои напред, но българските играчи отговаряха в подкошието.


Две минути и половина преди сирената отново се добрахме до равенство 62:62 и имахме дори шанс за атака за водачество.


След две поредни пропуснати възможности за кош, в последната минута влязохме с две точки назад.


Наказателните удари обаче не помогнаха в решителните финални моменти и последният шут за три точки от разстояние не намери целта.


Емил Стоилов отчете 14 точки и 17 борби, 14 и 11 борби добави Константин Костадинов и 12 вкара Михаил Комбаков и 10 Георги Герганов. Тимът ни спечели борбата, но пропусна 14 от 29 от фаула.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ФИНЛАНДИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА МЛАДЕЖИ U20 / ДИВИЗИЯ Б

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА МЛАДЕЖИ U20 / ДИВИЗИЯ Б

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА МЛАДЕЖИ U20 / ДИВИЗИЯ Б, ГРУПА C

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА МЛАДЕЖИ U20 / ДИВИЗИЯ Б, ГРУПА C

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи