Юношите U18 ще играят за 15-ото място на европейското


Юношите U18 ще играят за 15-ото място на европейското
(сн. FIBA.basketball)
06-08-2022 17:28 | BGbasket.com

Националният ни отбор по баскетбол за юноши U18 ще играе за 15-ото място на европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Румъния. След страхотните изяви до момента и липсата и на малко късмет в някои мачове, днес тимът ни изигра най-слабия си двубой на шампионата, след като отстъпи на Латвия с 48:83.

 

Единствено първата част бе равностойна, след което символичните гости не дадоха шанс на нашите. Тимът ни отстъпваше във всички елементи, като не успя да вкара тройка почти до самия край на срещата. Той завърши с 1/19, докато латвийците реализираха 8 от опитите си от тази зона.

 

В последния си мач на първенството утре баскетболистите на Даниел Клечков ще срещнат познат съперник – Грузия, който победиха трудно в груповата фаза. Грузинците също загубиха днес, но от Унгария с 60:67.

 

Българите поведоха с 6:2 на старта на мача, но след 6 поредни точки опонентът им бързо стигна до обрат. Играта продължи кош за кош, а след десет минути игра Латвия водеше с 14:12. Тимът имаше предимство при играта в подкошието, като нито един от отборите не успя да вкара от тройката, което обяснява и ниската резултатност.

 

През втория период обаче латвийците взеха инициативата. Те започнаха да увеличават преднината си и на почивката тя бе най-голямата до момента при 41:25.

 

Даниел Клечков разпределяше минутите между всички свои играчи, които обаче продължаваха да изпитват трудности в нападение. Те така и не успяваха да се възползват от грешките на съперника си, за разлика от него, а в комбинация с 13-те пропуска от далечно разстояние до момента, преди последната четвърт изоставаха с двойна разлика – 32:64.

 

Стрелбата продължи да не върви за нашите момчета и през заключителния период. Пет минути преди края разликата достигна 40 точки, като Латвия задържа солидния си аванс до последно, а едва в последната си атака Красимир Петров вкара и единствената тройка за България в срещата.

 

Иначе единствено Христо Бъчков бе на познатото си ниво за отбора ни, като завърши срещата с дабъл-дабъл от 17 точки и 10 борби. С 8 точки е Мартин Ковачев.


За Латвия най-резултатен с 21 точки бе Фредерик Мейнартс, като още трима баскетболисти завършиха с двуцифрен точков актив.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ U18 - ЛАТВИЯ U18

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА ЮНОШИ U18 / ДИВИЗИЯ B

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА ЮНОШИ U18 / ДИВИЗИЯ B, ГРУПА B

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА МЮНОШИ U18 / ДИВИЗИЯ B, ГРУПА B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U18
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи