Късен обрат остави девойките U18 осми на европейското


Късен обрат остави девойките U18 осми на европейското
(сн. FIBA.basketball)
07-08-2022 15:26 | BGbasket.com

Националният ни отбор по баскетбол за девойки U18 се класира на осмото място участието си на европейското първенство в Дивизия B, което завършва днес в София. В последния си мач в столичната зала „Универсиада“ тимът ни отстъпи на Румъния с 65:72. Българките водеха с 15 точки в хода на срещата, но допуснаха обрат след слаба последна част.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Румънките вкараха първите 4 точки в мача. Деница Манолова бързо възстанови равенството, а след две поредни тройки на Раня Абурая и Радина Илиева, нашите дръпнаха с 10:4. По-успешната игра на съперника в подкошието обаче на два пъти го доближаваше само на точка, но тимът ни удържа водачеството си и след десет минути игра увеличи за 20:14.

 

Тройка на Виктория Иванова изведе България напред с 23:14 в началото на втория период, което бе и най-голямата разлика до момента. Последваха силни минути за гостите, които намалиха изоставането си до 4, но след нова серия, българките се откъснаха с 40:25. До почивката опонентът ни върна два коша и след първото полувреме баскетболистките на Маргарита Маринкова водеха с 40:30.

 

След паузата играта вървеше доста равностойно, като домакините поддържаха аванса си от около десетина точки. В края на частта обаче настъпи подем в играта на румънките, който за пореден път свалиха разликата, този път само до 3. България обаче не изпусна водачеството си и след тройка със сирената на Моника Борисова, преди заключителната четвърт водеше с 61:55.

 

Натискът на гостите обаче продължи. Те се възползваха от проблемите в нападение на нашите и малко след средата на частта стигнаха до пълен обрат при 67:65. Последваха пропуски и от двете страни, но тройка с табло на Алексия Фрънку изведе Румъния напред с 5 при оставащи малко повече от две минути. До края тимът ни така и не успя да се върне в мача, въпреки че не спря да се бори и след само 4 точки в тази част, загуби срещата.

 

Деница Манолова бе над всички за България с 23 точки и 16 борби. Дабъл-дабъл има и Маргарита Иванова – 13 точки и 16 борби, а Гергана Цекова завърши с 10 точки.

 

За съперника с 22 точки е Беата Бара Немет.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РУМЪНИЯ U18 - БЪЛГАРИЯ U18

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА ДЕВОЙКИ U18 / ДИВИЗИЯ B

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА ДЕВОЙКИ U18 / ДИВИЗИЯ B, ГРУПА B

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2022 ЗА ДЕВОЙКИ U18 / ДИВИЗИЯ B, ГРУПА B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U18 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи