ФИБА отличи Александър Гавалюгов преди европейското в София


ФИБА отличи Александър Гавалюгов преди европейското в София
(сн. FIBA.basketball)
08-08-2022 15:03 | BGbasket.com

Александър Гавалюгов е сред десетимата играчи, на които ФИБА призова да се обърне внимание преди предстоящото европейско първенство в Дивизия B при момчетата U16. Шампионатът ще се проведе в София в периода 11-20 август, а ето какво пишат от международната централа за гарда на Балкан:

 

„След като се отличи в миналогодишния Чалънджър на ФИБА при 16-годишните, Александър Гавалюгов се завръща в състезанието с цел да изведе един добър български отбор, който включва и Деян Колев от Стела Адзура, до промоция пред родната им публика.

 

Гавалюгов е гард с изключителни умения. Той е стрелец на високо ниво, който обича да вкарва тройки. Освен това, той умее да прави пробиви, като има впечатляващ поглед при пасовете. Той постоянно успява да намери открития човек от различни ъгли, дори с подавания с една ръка, докато дриблира.

 

С този набор от умения, Гавалюгов трябва да се бори за най-добър гард в състезанието, особено ако успее да подобри показателите си за ефективност от миналата година (34% успеваемост от игра, 23% от тройката и 67% при наказателните удари). Ако успее, той ще направи шоу за родната публика в София.“

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: България U16, Александър Гавалюгов
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи