Мъжкият отбор на Ямбол с нов спонсор


Мъжкият отбор на Ямбол с нов спонсор
(сн. НБЛ, архив)
08-08-2022 22:43 | BGbasket.com

Мъжкият баскетболен отбор на Ямбол намери още един спонсор. През новия сезон тимът ще бъде подпомаган и от компанията „Овергаз“, която ще дари 130 000 лева за него. Новината съобщи кметът на града Валентин Ревански.

 

„Изказвам благодарност персонално към господин Сашо Дончев, който от две години подкрепя и помага на детско-юношеската школа на БК Тунджа – Ямбол. Сумата, дарена досега от него, е в размер над 180 000 лева. Тази година той ще отдели и 130 000 лева за мъжката гарнитура на отбора. Желанието му е в тима да бъдат привлечени ямболски баскетболисти, които са доказани таланти и са играли, както в българското първенство, така и в Европа“, написа Ревански в социалните мрежи.

 

Градоначалникът потвърди, че Ямбол ще участва в НБЛ и че всички фирми и физически лица, подкрепяли тима до момента, ще продължат да го правят.

 

През новия сезон отборът ще има нов старши треньор – Александър Алексиев. В тима се завръщат опитните Павел Маринов и Иван Лилов, като до момента се знае, че част от състава ще бъдат и младите Андон Вачев, Георги Герганов и Йоан Христов.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи