Филип Виденов ще е изпълнителен директор на БФБ


Филип Виденов ще е изпълнителен директор на БФБ
12-08-2022 15:05 | BGbasket.com

Един от най-добрите ни баскетболисти от близкото минало и бивш капитан на националния отбор Филип Виденов влиза в нова роля. Очаква се той да бъде избран за изпълнителен директор на Българската федерация по баскетбол, научи BGbasket.com.

 

В кариерата си Виденов се е състезавал за отбори от седем различни държави в Европа и Азия, като остава единственият българин, играл в мъжкия тим на Реал Мадрид.

 

За последно подобна длъжност в БФБ изпълняваше Иван Ценов, който в периода 2016-2017 г. бе изпълнителен вицепрезидент. От 2002 до 2009 г. пък той бе именно изпълнителен директор, заменяйки на поста Коста Илиев, който започна работа във ФИБА.

 

През 2009 г. Ценов стана заместник-министър на спорта при Свилен Нейков и на поста му във федерацията бе назначен Георги Глушков. Тогава начело на централата още бе покойният вече Михаил Михов. През последните години в БФБ нямаше изпълнителен директор, като тези функции се изпълняваха от генералния секретар Нора Рангелова.

 

Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол трябва да се събере до края на месеца, когато се очаква да утвърди назначаването на Филип Виденов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Филип Виденов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи