Константин Коев продължава в отбор от ББЛ А група


Константин Коев продължава в отбор от ББЛ А група
(сн. balkan-basket.com)
20-09-2022 16:06 | Деляна Кадиева

Бившият капитан на Черноморец Константин Коев ще продължи кариерата си във Вихър Айтос. През новия сезон крилото ще носи екипа на тима в регион Юг на ББЛ А група.

 

196-сантиметровият баскетболист още е играл за отборите на Делфин Бургас, Рилски спортист, Дорстен (Германия) и Спартак Плевен.

 

През сезон 2021/2022 Коев взе участие в 25 мача за "акулите" във всички турнири, като записа средно по 6.5 точки, 3.5 борби и 1.6 асистенции.

 

Старши треньорът на Вихър Дечо Коешинов коментира през BGbasket.com привличането на крилото: "Бяхме се разбрали с Коев до последно да изчакаме, ако получи предложение от някой професионален отбор, защото е по-добре да играе в по-висока лига, отколкото в ББЛ. Нивото тук е съвсем друго и за мен е по-коректно спрямо отношенията ни, че изчакахме."

 

Това обаче не е единственото ново попълнение за Вихър, призна наставникът. "Освен Коев, Стоян Петков, който до миналия сезон беше в състава на Хебър, ще се включи при нас. Надявам се да ни помогне. Освен него, имаме още един два варианта за картотекиране на нови играчи до началото на сезона, но още нямам информация дали ще бъдат осъществени", заяви той.

 

"Все още не мога да кажа какви ще са амбициите ни за предстоящия сезон. След започване на първенството вече ще можем да преценим спрямо останалите състави как ще се представим. Отборът все още не е комплектован за разлика от останалите състави, които направиха доста силна селекция", завърши Коешинов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Константин Коев, ББЛ А група, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи