Юлия Стоянова прекрати кариерата си


Юлия Стоянова прекрати кариерата си
30-09-2022 11:28 | BGbasket.com

Дългогодишният председател на БК Септември 97Юлия Стоянова прекрати своята кариера. След много години на отдаденост, труд и грижа за децата не само като ръководител, но и като треньор, дойде време и да се отдаде на повече от заслужена почивка.

Подготовката за този момент започна преди две години, когато Стоянова предаде председателството на клуба в ръцете на Борислава Мандур. След това опитната специалистка продължи работа в школата и водеше отбори при по-големите, предавайки им от големия си опит и знания. Така през това лято се взе решението, че е дошъл моментът за край на кариерата и това бе официално обявено и на всички в клуба преди дни.

Повече от 20 години Стоянова ръководи баскетболното семейство на Септември 97 – време, в което през клуба минаха много състезателки, част от които оставили следа и в националните отбори. Успехите в този период са безброй, а в годините бе даден шанс и на много треньори да оставят своята следа. Един от тях – Борислава Мандур, пое клуба от Стоянова и ще се опита да запази доброто име на школата и да продължи добрите традиции и резултати в идните години.

Благодарност е най-малкото нещо, което може да се изкаже към Стоянова за всичко направено не само за клуба, но и за баскетбола в тези години. Пред израстнаха не само състезателки, но и истински жени, за които тя се грижеше като за свои деца през цялото време. Затова и от школата на клуба й подготвиха специално изпращане, за да покажат своето уважение и да изкажат своята благодарност за направеното през години.

В началото на 2022 година пък Юлия Стоянова бе наградена и от BGbasket.com с приза Баскетболен вдъхновител, който носи името на легендата Спас Натов. Тя бе отличена за дългогодишната си работа с подрастващите, като получи приза по време на церемонията по връчване на наградите на Viasport.bg за Най-добър млад спортист.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Юлия Стоянова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи