Радина Илиева: Трудът ни през годините се отплаща


Радина Илиева: Трудът ни през годините се отплаща
(сн. facebook.com/isfsports)
02-10-2022 13:03 | Деляна Кадиева

Тимът на ПГ "Константин Фотинов" (Самоков) спечели Световните ученически игри при момичетата в Белград, Сърбия. Пред BGbasket.com капитанът на отбора Радина Илиева коментира представянето на тима и сподели емоциите от преживяването:

„Представихме се по най-достойния възможен начин на Световните ученически игри и класирането ни го показва. Имахме много силна конкуренция в лицето на Словения, Франция, Турция и Нигерия. Това са отбори на високо баскетболно ниво и фактът, че ги победихме, доказва, че трудът ни през годините се отплаща.

За да извоюваме титлата, ни помогна, че сме сплотени, както на терена, така и извън него. Всички в отбора са прекрасни хора и много лесно се разбираме помежду си.

Голямо удоволствие за мен беше да срещна отбори като Чили, Нигерия, Китайско Тайпе. Рядка възможност е да наблюдавам техните състави на живо, дори да играя срещу тях. Впечатли ме отборът на Китайско Тайпе с играта си, дисциплината и уважението, което показваха пред всички треньори и състезатели.

Радвам се, че имахме възможност да участваме в такъв формат и да се сблъскаме с отбори на световно ниво. Цялото преживяване беше страхотно, но от всичко най-много ми харесаха златните медали.

Като капитан на отбора бих казала, че съм страшно доволна от останалите момичета. Всяка една от тях се раздаде на макс и показа хъс за победа.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Радина Илиева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи