Тони Дечев: Този отбор е събран да се бори за победи и титли


Тони Дечев: Този отбор е събран да се бори за победи и титли
(сн. НБЛ)
03-10-2022 22:33 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Тони Дечев смята, че много са факторите за загубата от Рилски спортист в мача за Суперкупата. Той обаче бе доволен от желанието, което са показали играчите му в двубоя и това, че се върнаха в него от двуцифрено изоставане. Ето какво сподели още наставникът след срещата.

 

Тези момчета, които са налице се бориха и аз смятам, че го направиха много мъжки. Всички знаем, че Рилски спортист има много голям потенциал да играе в нападение. Ние тази задача горе-долу я изпълнихме – вкарали са ни само 70 точки, борбата също я спечелихме. Това, което зависи от нас като енергия, желание и агресия в защита сме го направили. Днес просто не ни стигна донякъде класата в нападение, защото имаме много млади момчета в ротацията.

 

Според мен напрежението от първи официален мач за трофей, който играем пред нашата публика, също оказа влияние, защото имаме много слаб процент от тройката. Пропуските от тази зона винаги ги отдавам на това, че играчите много искат и са пренавити. Оттам това се явява проблем. С 60 точки трудно можем да победим, особено отбора на Самоков. Бих казал, че по-скоро съм доволен от начина, по който отборът реагира в ситуация, в която се появиха проблеми с контузен играч.

 

Раян Хароу вчера на тренировката получи проблем с кръста. Надяваме се още за първия мач от НБЛ да е на линия, но не знаем. Вчера се случи, тепърва трябва да се направят някакви изследвания, за да се види какво е състоянието му и какво лечение ще предприемем. Докторският екип ще реши.

 

Оставането на американец в Балкан под въпрос

 

В момента в този мач не видяхте двамата най-класни и скъпи играчи в селекцията на отбора. Другите според мен са добре. Видяхте, че момчетата си вършат работата, стараят се и това се иска от тях. На много ранен етап сме, все още недобре сработени и подготвени, но това не искам да звучи като оправдание. Просто искаме някакъв кредит на доверие и да изчакаме и да видим. Този отбор е събран да се бори за победи и за титли, така че се надяваме това да се случи."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи