Представиха новия Зограф Трявна в присъствието на Георги Глушков


Представиха новия Зограф Трявна в присъствието на Георги Глушков
05-10-2022 20:11 | Мария Маринова

Зограф Трявна се завръща на баскетболната карта при мъжете след дългогодишна пауза. През новия сезон градът ще има представител в регион Център на ББЛ Б група, след като през лятото обедини сили с габровския Чардафон в името на развитието на баскетбола.

 

Тимът бе представен официално в събота на баскетболна площадка в Трявна. Освен представители на клуба, на събитието присъстваха още президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и кметът на града Силвия Кръстева.

 

В Зограф Трявна ще се състезават, както местни момчета, така и такива от габровския тим. Треньор на отбора пък ще бъде наставникът на Чардафон Антонио Станков. Той разказа и повече за идеята за съвместната работа на двата клуба.

 

„Ние се обединихме от тази година, за да си помагаме съвместно. Идеята е да мотивираме повече деца да тренират баскетбол в Трявна и региона. Дряново също са към нас трета година вече. Там тренират над 80 деца. Искаме да направим един голям център. В Чардафон вече привличаме много деца и искаме по този начин да стане и в Трявна. Нямаме кой знае какви цели, но ще гоним първите места с този отбор. Най-голямата идея е да популяризираме баскетбола в града“, обясни Станков пред BGbasket.com.

 

 

По време на представянето Георги Глушков, който е родом именно от Трявна, каза и няколко думи към момчетата, като им пожела успех. Той и Силвия Кръстева получиха специални подаръци за помощта си в осъществяването на идеята – тениски на Зограф Трявна с техните имена.

 

„През лятото провеждах срещи първо с Общината и с клуба, защото в Трявна имат клуб с два отбора подрастващи. След това споделих идеята и на Георги Глушков и той я прие добре. Поканихме го и тази тениска му я направихме в негова чест и като благодарност. Както той, така и клубът, и кметицата помогнаха да се осъществи тази идея. Аз, като треньор, се радвам, че след цяло лято разговори успяхме да направим отбора, за да може и Трявна да има мъжки тим в региона“, каза още Антонио Станков.

 

 

Тъй като Трявна не разполага с баскетболна зала, отборът ще играе домакинските си мачове в тази на Чардафон в Габрово. Надеждите обаче са, че с популяризирането на този спорт в града, ще се появи интерес и за изготвянето на проект за изграждането на такава.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи