Балкан U17 изпусна турци в ЕМБЛ


Балкан U17 изпусна турци в ЕМБЛ
15-10-2022 12:26 | BGbasket.com

Балкан U17 претърпя първа загуба за сезона в Европейската младежка баскетболна лига (ЕМБЛ). В третия си мач от турнира в Хамбург „зелените“ отстъпиха на турския Академи Истанбул с 54:61, след като пропиляха двуцифрена преднина пред първото полувреме и допуснаха обрат в края.

 

В последния си мач от надпреварата, баскетболистите на Мирослав Ралчев ще се изправят срещу Дебрецен Академи. Двубоят е днес от 18:30 часа.

 

Балкан започна по-добре мача и въпреки че водеше през цялата първа четвърт, така и не успя да вземе по-сериозно предимство и тя завърши при 14:12 в негова полза. Турският тим за кратко стигна до пълен обрат през втория период, но българите бързо си върнаха водачеството и на почивката бяха напред с 36:26.

 

Преднината им на два пъти достигаше 13 точки след паузата, но силни минути за съперника намалиха изоставането му на 39:45 преди заключитения период. Натискът на Истанбул Академи се засили в оставащото време, като балканци отбелязаха едва 9 точки срещу 22 и изпуснаха победата в последните минути. „Зелените“ направиха 26 грешки в мача и позволиха да им вкарат повече точки в подкошието, което бе и решаващо.

 

Александър Гавалюгов отново бе най-резултатен за Балкан с 14 точки, но сбърка 9 пъти, като изпусна и осемте си опита от тройката. Кристиян Василев записа 13 точки и 13 борби, но със 7 грешки, а дабъл-дабъл има и Александър Жилев – 12 точки и 11 борби, като направи и 5 чадъра.

 

За съперника Емре Четинкол се отчете с 14 точки и 13 борби.

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЕМБЛ, Балкан U17
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи