Мирослав Ралчев: Доволен съм, но можем повече


Мирослав Ралчев: Доволен съм, но можем повече
20-10-2022 11:17 | balkan-basket.com

Балкан U17 завърши с три победи и една загуба участието си на първия турнир от Европейската младежка баскетболна лига (ЕМБЛ), който се проведе в Хамбург. След края на надпреварата старши треньорът на "зелените" Мирослав Ралчев направи и равносметка на представянето на тима му. Ето какво заяви той:

 

"Не мога да бъда недоволен, макар че можехме да бъдем и с пълен актив от 4 победи. Отборът на Истанбул, от който загубихме, бе напълно преодолим и лично аз смятам, че сме по-добър тим от него. Но играхме много лошо, особено второто полувреме, и съвсем заслужено загубихме от тях. Направихме доста грешки, допуснахме да ни вземат доста борби под нашия кош, имахме лоша организация в някои наши нападения, които трябваше да изиграем то друг начин. Имайки предвид всичко това, логично бе да загубим.

 

В последния мач от турнира победихме унгарския Дебрецен, който нямаше загуба до този момент. Имахме предимство, че сутринта те играха след нас и имаха тежък мач с румънския Щиинца. Според мен на този турнир поне това бяха двата най-добре селектирани отбора. Имаха по-малко време за почивка и това доста ни помогна. И като поведохме с разлика, те просто се пречупиха и затова се стигна до 30 точки в наша полза. Тази разлика не е реална, отборът им е доста добре селектиран и подготвен.

 

Очаква ни тежък втори турнир, който ще бъде в началото на февруари в Плоещ. Там ще играем с румънския Щиинца, който не крие амбициите си да се бори за първото място, с италианския Наполи, английския Лондон Елит. В Хамбург Наполи бе само с доста по-малки на възраст момчета, родени 2007 година. Отборът от Англия - Лондон Елит, бе без петима души от основния си състав и изглеждаше по ужасен начин. Но треньорът им каза, че тези, които бяха в Хамбург, нямат нищо общо с нивото на отсъстващите. В предстоящия втори турнир ще играем и с германския Хамбург, за който смятам, че е напълно преодолим.

 

Доволен съм от това, че направихме доста добри неща в играта ни. Можем обаче и повече. Единственото, което забелязах, че изоставаме, е играта в контакт. Такъв търсеха и турците, и румънците, а и останалите отбори. Нашите момчета не са готови за такова нещо и това е, на което трябва да обърнем внимание в тренировките. В ръстово отношение най-високи бяха унгарците, но във всеки един от останалите отбори имаше момчета с ръст 197-198 до 200 см.

 

В Хамбург победихме домакините на втория турнир - Петролул Плоещ, но мачът с тях никак не бе лесен, те също са доста добър отбор. Доволен съм, че в изиграните мачове не допуснахме да ни вкарат много точки, доста добре стояхме в защита, но имаме проблеми с борбата. 

 

Крис загатна за възможностите си. Тези на Сашко Гавалюгов знаем какви са. Много голям потенциал има у Александър Жилев. Ники Нецов направи много стабилен турнир за неговите възможности, момчето игра най-стабилно и можеше да се разчита на него. От Зари и Вики Груев очаквам повече, те имат потенциал да разгърнат повече своите възможности. Другите участваха по-малко. Стефан Стефанов с каквото можеше, помагаше момчето, Калоян - на моменти. Това е кратък анализ на тяхната игра на турнира в Хамбург."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЕМБЛ, Балкан U17
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи