SESAME

Академик Пловдив приветства идеята за връщане на зала Строител на Община Пловдив


Академик Пловдив приветства идеята за връщане на зала Строител на Община Пловдив
25-10-2022 12:56 | facebook.com/plovdivbb | BGbasket.com

Баскетболният Академик Пловдив застана зад идеята Община Пловдив да си върне владението на зала Строител, която в момента е частна собственост, съобщиха от клуба.

„Приветстваме идеята Община Пловдив да си върне владението на зала Строител, тъй като ние сме един от клубовете, които са потърпевши от липсата на такива съоръжения в града“, заявява президентът на клуба Васил Врачев.
 
По думите му, в Пловдив има само две лицензирани спортни зали, които отговарят на изискванията за провеждане на състезания от календара на баскетболната федерация – Колодрума и Сила. „Колодрума обаче е твърде голяма за мачовете от вътрешното първенство, а когато зала Сила е заета с провеждането на други мероприятия, ние буквално трябва да играем извън Пловдив. Така се случи преди няколко години, когато изиграхме 5-6 мача в Перущица и това се отрази на резултатите ни, без да говорим за финансовата страна на тези пътувания“, допълни баскетболният шеф.


В Академик тренират общо 12 отбора при подрастващите, които също няма къде да се изявят при участието си в турнири. Това е причината в началото на есента пловдивските таланти да домакинстват в мача си срещу бургаските си връстници в залата в Стара Загора. Подобно е положението и с мъжкия тим, който подреди началото на програмата си с четири поредни гостувания заради невъзможността да е домакин предвид ангажираността на зала Сила. Резултатът след три изиграни срещи извън Пловдив е три поредни загуби.


„Зала Строител години наред е съвместявала успешно тренировки и състезания по баскетбол и по волейбол. Тук са играни едни от най-паметните мачове на Академик в годините, когато и аз съм бил състезател, тук бе и бенефиса на незабравимата Пенка Стоянова. Уверен съм, че ако Община Пловдив си върне собствеността и стопанисването на залата, тя отново ще стане притегателен център за привържениците на баскетбола и волейбола в града, а наоколо има и много подходяща инфраструктура за други спортни дейности – има парк, тенискортове и открити игрища за стрийтбол“, каза Васил Врачев.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи