SESAME

Черно море срази и Академик Пловдив за три поред


Черно море срази и Академик Пловдив за три поред
(сн. НБЛ)
29-10-2022 20:01 | BGbasket.com

Черно море Тича продължава със силното си представяне от началото на сезона в Националната баскетболна лига. Тимът продължава да е без загуба, след като в зала „Христо Борисов“ тази вечер надви и Академик Пловдив със 105:88, нанасяйки му четвърто поредно поражение.

 

В тази среща домакините, които вече са с три победи, бяха без Веселин Георгиев, който получи контузия в предния мач, а с травми от преди са още Цветомир Куртев, Венелин Христов и Преслав Станчев. В състава на съперника им пък не бе Омар Крайем.

 

В последния кръг преди паузата за националните отбори Черно море Тича приема Рилски спортист, докато Академик Пловдив ще е домакин на Шумен.


Двата тима демонстрираха добър мерник в подкошието в началните минути и благодарение на това мачът започна с висока резултатност. Гостите имаха леко предимство през цялата първа четвърт и след края й водеха с 32:26.

 

„Моряците“ започнаха много силно втория период и на няколко пъти се доближаваха само на точка, а в средата на частта стигнаха и до пълен обрат. Те вкараха 10 безответни точки и дръпнаха с 45:37, преди серията да бъда спряна от тройка на Васил Бачев. Черно море обаче отново увеличи преднината си и на почивката водеше с 51:43, макар да имаше само една отбелязана тройка за цялото първо полувреме. Много силно за тима стартира Лъчезар Тошков, вкарал 15 от точките до момента.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Подемът в играта на баскетболистите на Кирил Болшаков продължи и след паузата. Те продължаваха да изпитват проблеми от далечно разстояние, но вдигнаха още успеваемостта си в подкошието. Разликата скочи до 22 точки, а преди последната част домакините водеха с 85:68. Задачата на Академик за обрат се усложни още повече, тъй като за натрупани лични нарушения на пейката трябваше да седне Николай Николов.

 

Пловдивският тим не се отказа и след серия от 10:2 до средата на заключителния период, върна интригата в срещата, макар да остана и без Кръстан Кръстанов – също заради фаулове. За по-малко от две минути пък наставникът на домакините взе две прекъсвания. Въпреки моментния спад обаче, домакините стабилизираха играта си и отново увеличиха разликата, печелейки убедително мача. Кръстомир Михов също не завърши срещата за гостите, които пък направиха 21 грешки в мача

 

Това е втори двубой за Черно море с над отбелязани100 точки, като в другия тимът също бе близо до тази граница – 98.

 

Ейврил Уба отбеляза 23 точки за победителите. Тач Ънру реализира 17, Михаил Молдов вкара 16, с 15 от първото полувреме е Лъчезар Тошков. Малко не стигна на Мартин Коцев за дабъл-дабъл, като той е с 14 точки и 9 борби, а 10 точки добави Мартин Йорданов.

 

За Академик Васил Бачев завърши с 19 точки и 7 асистенции. Александър Милов има 18 точки, Тони Гуджино е със 17, а Томислав Минков вкара 10.

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи