Тони Дечев: Притеснява ме състоянието на отбора като цяло


Тони Дечев: Притеснява ме състоянието на отбора като цяло
(сн. balkan-basket.com)
02-11-2022 22:14 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Тони Дечев очаквано не бе доволен от играта на неговия тим при загубата от Патриоти Левице в Ботевград. Той обаче сподели, че е по-притеснен не от поражението, а от кадровите проблеми в отбора му през последните седмици. Ето и какво сподели наставникът след срещата:

 

„Аз лично смятам, че въпросът беше на коцентрация и на фокус в началото на мача. През първото полувреме, специално първите 10 минути бяхме абсолютно разконцентрирани, не спазвахме никакви задачи. Не знам дали играчите си мислеха, че понеже сме с три победи, просто ще излезем на терена и те ще паднат сами. Видяхте, че не е така. Левице е отбор, който по никакъв начин не може да бъде подценен и ние не сме го направили. Просто нищо в защитния ни план през първото полувреме не работеше. Всичко, за което се бяхме готвили, не функционираше. Оттам може би нападението не вървеше. Грешките, които правим в защита, по някакъв начин се отразяват психически на играчите, защото те знаят, че са сбъркали.

 

Нападението не вървеше също. Не, че второто полувреме вървеше, но поне вложихме повече усилия, скорост и желание, и успяхме да се върнем. Много трудно беше, но намалихме до 5 точки достатъчно време преди края. Когато не започнеш мача, както трябва, когато се отнесеш, според мен не толкова сериозно, към един противник и мач, който е възлов в групата, понякога и късметът ти бяга. Днес във всеки момент, в който се доближавахме до отбора на Левице, видяхте какви кошове вкарваха. Имаха един невероятен Лапорник. Всички играчи се изредиха да го пазят, всички видове начини използвахме, но когато не си достатъчно концентриран в началото и дадеш на някого да се разиграе, след това много трудно можеш да го спреш, а и късметът е със смелия.

 

Много не ме интересува ситуацията в групата, мен ме притеснява състоянието на отбора като цяло. Ние останахме с много къс състав. Не можем да водим нормален тренировъчен процес, играем мачове през ден. Надявам се просто да издържим психически и физически мача в петък, който имаме да изиграем с Берое и след това в паузата всички момчета да се възстановят. Ако трябва да направим някакви корекции в отбора, да ги направим правилни и да помогнат на отбора да изглежда по друг начин след тези около 15 дни без мачове. Просто така не можем да продължаваме.

 

Много голяма е липсата на всеки един играч. Видяхте отборът как изглеждаше с болен и контузен Христо Захариев срещу Керавнос и как изглеждахме днес без него. Адмирации към всички останали момчета, но всеки един, когато е селектиран, има своята роля в даден отбор. Ицо си има неговата в нашия и е естествено, че ще липсва. И Хароу липсва, и Косьо. Знаете, че Хароу ще отсъства поне три месеца. Изключено е да видим Захариев и Тошков срещу Берое. Той мачът е в петък, те не могат да се оправят до тогава, така че и в следващия двубой ще бъдем без тях. Ще бъде много трудно, ние го знаем, но ще се опитаме да бъдем мъже и ще се справяме с тази тежка ситуация.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи