Рилски спортист остана без шансове за втори етап във ФИБА Къп


Рилски спортист остана без шансове за втори етап във ФИБА Къп
(сн. FIBA.basketball)
02-11-2022 23:53 | BGbasket.com

Рилски спортист записа ново поражение след гостуване си на Кангурус Мехелен с 74:105 в среща от четвъртия кръг в група D. Тази четвърта поредна загуба оставя самоковци без шансове за класиране във втория етап от ФИБА Къп. 

 

Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров остават на последно място във временното класирне. На 23 ноември отборът ще посрещне Орадя в Арена Самоков.

 

Мехелен намери правилния ритъм още в началото на двубоя, след като за отрицателен период от време натрупа солиден аванс. Защитата на самоковци основно се крепеше благодарение на Чавдар Костов и Еван Бати, но те не бяха достатъчни, за да държат целия отбор. 

 

Домакините нямаха намерение да намалят оборотите във втората четвърт и по този начин се радваха на убедителна преднина. Двата отбора изпитваха затруднения в нападение, но това не попречи на Мехелен да остане лидер в резултата. 

 

След почивката самоковци просто не бяха в състояние да отговорят подобаващо и до финалната сирена позволиха на противника си да дръпне с още по-голяма разлика.

 

Чавдар Костов бе най-резултатен за Рилски спортист с 16 точки. Еван Бати завърши с 15 точки и 6 борби, 10 добави Крис Минков.

 

За успеха Йонас Фуртс завърши с 29 точки и 5 борби, Домиен Лубри записа 17 точки и 10 асистенции, Браян Фобс регистрира 15 и 8 борбиРичмънд Ариригузо реализира 13 точки, 11 вкара Лари ТомасМатиас Палинкс добави  10 и 5 борби.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КАНГУРУС МЕХЕЛЕН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП (ГРУПА E), СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФИБА КЪП, (ГРУПА E), СЕЗОН 2022/2023

 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи