Берое с втора загуба в Еврокъп


Берое с втора загуба в Еврокъп
(сн. FIBA.basketball)
03-11-2022 18:41 | BGbasket.com

Берое Стара Загора записа поражение като гост срещу Хатай Бююкшехир с 73:93 във втория кръг от ФИБА Еврокъп. Това е втората загуба на тима до момента, като в следващата среща ще приемат Елицур Рамла на 10 ноември в зала ,,Общинска".

 

В началото на срещата Берое Стара Загора дръпнаха в резултата и се стараеха да поддържат натрупаната преднина. След шест играни минути авансът им скочи до 10 точки. Туркините обаче не отстъпиха и в края на периода върнаха малко от изоставането си за 18:25.

 

Хатай започна втората четвърт по-нахъсано и постепенно свали преднината на старозагорки. Тимът от Антакия изравни в резултата, но състезателките на Таня Гатева не му позволиха да се откъсне напред. Двама отбора си размениха няколко коша, като Берое се прибра в съблекалнята на почивката с точка преднина за 43:42.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

След подновяването на играта през второто полувреме туркините реализираха повечето си стрелби в нападение. Това им помогна да се откъснат с двуцифрена преднина за 63:49. Едноминутното прекъсване, взето от Гатева, не успя да прекъсне набраната инерция на съперника.

 

Заключителният период започна при 71:54 в полза на домакините, а Берое събра събра сили да свали малко от преднината на противника. Няколко успехни далечни стрелби на Хатай ги изтрехаля отново напред. Българките продължиха да се борят, за да се върнат в мача, но усилията им не бяха достатъчни за успех.

 

Гергана Иванова бе най-резултатна за Берое с 19 точки, Виолина Кочева записа дабъл-дабъл с 16 и 10 асистенции, 15 точки добави Теодора Динева.

 

За Хатай над всички бе Алексис Принс с 24 точки, Маркiша Гатлинг добави 23.


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ХАТАЙ БЮЮКШЕХИР - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА ЕВРОКЪП (ЖЕНИ) - ПЪРВА ФАЗА, ГРУПА B, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЕВРОКЪП (ЖЕНИ) - ПЪРВА ФАЗА, ГРУПА B, СЕЗОН 2022/2023

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Еврокъп - жени, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи