Рилски спортист нанесе първа загуба на Черно море Тича


Рилски спортист нанесе първа загуба на Черно море Тича
(сн. НБЛ)
04-11-2022 21:12 | BGbasket.com

Рилски Спортист продължава без загуба и след петия кръг в Националната баскетболна лига във Варна. Тимът изигра оспорвания двубой, след като изпита сериозни затруднения във Варна срещу Черно море Тича, но спечели срещата в зала "Христо Борисов" с 86:77.

 

Рилски спортист влезе убедително в срещата и поведе с 6:0. Домакините се отчетоха с първи точки едва след три минути игра и изпитваха затруднения с отбелязването на кошове. Две бързи атаки на Чавдар Костов след грешки изведе тима му с 12:4. Точни попадания от линията за три точки на Михаил Молдов и Тач Ънру дадоха тласък на варненци. Серията на „моряците“ стигна до 10:0 и изравниха в резултата. Минута преди края на периода Тач Ънру вкара тройка и изведе Черно море Тича напред за първи път от началото на двубоя. Костов отбеляза бързи два коша, с които Рилски спортист излезе с точка преднина в края на първата четвърт – 22:21.

 

Лидерството продължи да се сменя и през вторите десет минути. Варненци намериха своя ритъм и след важни два коша излязоха напред в резултата за 35:32. Самоковци заличиха изоставането си, но силната защита на домакините не им позволи да натрупат преднина. Рилски направи серия от 10:0 и излезна напред със седем точки две минути преди края на частта. Селекционерът Кирил Болшаков взе прекъсване, с което се опита да прекъсне серията на Рилецо, но преднината скочи на 11 точки. Преди двата отбора да се приберат в съблекалните на почивката, Черно море Тича съумя да свали малко от изоставането за 38:46.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Успеваемостта на двата тима значително падна след паузата. „Моряците“ отговориха на агресията, с която съперникът им играеше. Точни попадения и добра защита даде шанс на домакините да стопят преднината и да се върнат в мача. В края на периода Тач Ънру записа две точки от наказателната линия на сметката си и доближи отбора си до противника при 56:58 преди заключителната чевърт.

 

Рилски спортист продължи да има предимство и в последния период, но играчите на Черно море Тича притискаха самоковци и се стараеха да не изостават много в реултата. Важна тройка на Деян Карамфилов изстреля Рилецо с 8 точки напред и даде малко спокойствие на съотборниците му. Веднага обаче точките бяха върнати от Лъчезар Тошков, който не трепна от наказателната линия. Варненци хвърлиха много усилия в защита, но поредна тройка на Карамфилов окончателно стопи надеждите им за обрат. Силите на баскетболистите на Кирил Болшаков не достигнаха, за да стопят изоставането си, а Рилски спортист се възползва да затвори срещата без трудности в края на мача.

 

За успеха Димаджио Уигинс записа 17 точки и 8 борби, с по 15 се разписаха Еван Бати и Чавдар Костов (6 борби), 13 добави Александър Янев, Деян Карамфилов е с 12 точки и 6 асистенции.

 

Лъчезар Тошков и Тач Ънгу бяха над всички в срещата с по 19 точки, като втория добави и 5 асистенции. Михаил Молдов записа 13 точки, 12 точки и 8 борби добави Ейврил Уба.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи