SESAME

Наказаха за един мач играч на Академик Пловдив


Наказаха за един мач играч на Академик Пловдив
(сн. НБЛ)
10-11-2022 16:42 | nbl.basketball.bg

Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига наложи наказания на представители на пет клуба на поредното си заседание. Със спрени състезателни права за един мач е баскетболистът на Академик Махмут Давидов.

 

Ето и всички решения на ДАС:

 

На заседание, проведено на 04.11.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Владимир Атанасов - дежурен представител на БФБ на Спартак Плевен - Черноморец Бургас. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

1.          Налага на БК Спартак Плевен имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.14 и т.16 от Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ за неизправни измервателни уреди в среща № 18 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черноморец Бургас, проведена на 31.10.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, на таблото в ляво от секретарската маса червената линейна индикация за часовника 24/14 секунди не свети по целия периметър на таблото, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.14 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Също така уредът за 24 секунди не отчита в 1/10 (десети) последните 5 секунди от периода на 24/14 секунди, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ.  С предишно решение, ДАС отправи указание до БК Спартак Плевен да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди до следващата среща на клуба. С оглед фактите, изложени в доклада на дежурния представител, указанията на ДАС не са изпълнени. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид това, че има отправено предупреждение и това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

  1. Налага на Тодор Тодоров - помощник-треньор на отбора на БК Спартак Плевен – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 18 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черноморец Бургас, проведена на 31.10.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на помощник-треньора на отбора на  БК Спартак Плевен – Тодор Тодоров – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието му.

  1. Налага на БК Спартак Плевен, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ - за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, в среща № 18 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черноморец Бургас, проведена на 31.10.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в 02:16 минута  от втората четвърт на срещата, от зрител на трибуната е хвърлен предмет по съдията Ивайло Ресиловски. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет. Предвид броя на хвърлените предмети и техния вид, ДАС налага санкция в горепосочения минимален размер.

Въз основата на същия рапорт ДАС:

1.          Налага на Николай Титков - състезател с № 5 от отбора на БК Черноморец Бургас – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 18 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черноморец Бургас, проведена на 31.10.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №5 от отбора на  БК Черноморец Бургас – Николай Титков – е отсъдено техническо нарушение за симулация. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

 

  1. Налага на Мунис Туту - състезател с № 3 от отбора на БК Черноморец Бургас – глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 18 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черноморец Бургас, проведена на 31.10.2022г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №3 от отбора на  БК Черноморец Бургас – Мунис Туту – е отсъдено техническо нарушение за нерегламентирана реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

На същото заседание бе разгледан доклада на Ивелин Тонков за мача Черно море Тича – Академик Пловдив. ДАС реши:

1.          Налага на Николай Николов - състезател с № 8 от отбора на БК Академик Пловдив – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 16 между отборите на БК Черно море Тича и БК Академик Пловдив, проведена на 29.10.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 8 от отбора на  БК Академик Пловдив – Николай Николов е отсъдено техническо нарушение за обидни реплики към противников състезател. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

 

  1. Налага на Кръстан Кръстанов - състезател с № 99 от отбора на БК Академик Пловдив – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 16 между отборите на БК Черно море Тича и БК Академик Пловдив, проведена на 29.10.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 99 от отбора на  БК Академик Пловдив – Кръстан Кръстанов е отсъдено техническо нарушение за реакция към съдия. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.     

 

  1. Налага на Махмут Давидов - състезател с № 32 от отбора на БК Академик Пловдив – глоба в размер на 150 (сто и петдесет) лева, както и принудителна мярка – лишаване от състезателни права за една среща на основание чл.34, т.2 от ДАП на НБЛ, за дисквалифициращо нарушение, отсъдено в среща № 16 между отборите на БК Черно море Тича и БК Академик Пловдив, проведена на 29.10.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 32 от отбора на  БК Академик Пловдив – Махмут Давидов е отсъдено дисквалифициращо нарушение за нанесен удар в лицето на противников състезател. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му изрично посочен в ДАП.

На база на доклада на Тонков ДАС налага и следните наказания:

1.          Налага на Аверил Ъгба - състезател с № 3 от отбора на БК Черно море Тича – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 16 между отборите на БК Черно море Тича и БК Академик Пловдив, проведена на 29.10.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 3 от отбора на  БК Черно море Тича – Аверил Ъгба е отсъдено техническо нарушение за обидни реплики към противников състезател. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му. 
                       

Разгледан бе и доклада за мача Балкан – Левски на Тодор Иванов. Въз основа на официалния документ ДАС реши:

1.          Налага на Димитър Ангелов - помощник-треньор на отбора на БК Левски – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 20 между отборите на БК Балкан и БК Левски, проведена на 30.10.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на отбора на  БК Левски – Димитър Ангелов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието му.

  1. Налага на Димитър Ангелов - помощник-треньор на отбора на БК Левски – глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 20 между отборите на БК Балкан и БК Левски, проведена на 30.10.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на отбора на  БК Левски – Димитър Ангелов – е отсъдено второ техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието му.

 

Виж всички предложения за най-интересните спортни събития на sesame.bg

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи