Барчовски: За февруари няма да правя компромис, подготовката ще бъде минимум седмица


Барчовски: За февруари няма да правя компромис, подготовката ще бъде минимум седмица
(сн. FIBA.basketball)
13-11-2022 21:04 | Мария Маринова

Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски смята, че нищо все още не е загубено и тимът ни може да спечели първото място в групата си от предварителните европейски квалификации. Той обаче бе категоричен, че много неща трябва да се променят за мачовете през февруари. Ето какво сподели той пред BGbasket.com след трудната победа срещу Кипър днес:

 

„Ние не сме чак толкова по-добър отбор, че да можем да победим лесно. Трудно ми е да дам обяснение за този спад. Нещо подобно се случи и в Португалия. И там играехме добре и второто полувреме, когато започнаха да правят обрат, ние се огъваме. Нямам обяснение. Може би е и от напрежение, и от по-къс състав, и от липса на опит. Специално днес Кипър нямаше какво да губи. Започнаха да играят на ръба на риска, да стрелят много трудни топки. Това вероятно е обяснение психологическо, не мога да кажа.

 

Два пъти правим по 17-18 грешки и с не чак толкова млад състав. Младите днес не играха чак толкова много, защото включванията им не бяха убедителни. Защо са тези грешки – един Господ знае. Нямам обяснение.

 

Смятам, че нищо фатално не е станало. Спечелихме един мач все пак. И да бяхме спечелили и двата пак трябваше да вземем двата през февруари, така че нищо не е станало. Оптимист съм.

 

Чавдар е много важен играч за нашия отбор. Ако се наложи, може пак да бъде повикан, а негово е решението дали ще участва. Всичко зависи от него. Не мога да кажа сега, до февруари има много време, но много неща трябва да се направят, за да може да спечелим двата мача.

 

Като се върнем в България, ще има повече яснота за състоянието на Евгени. Добре се развиват нещата, не мисля, че е нещо сериозно. Като се върнем, ще му се направи обстоен преглед и снимки, за да се види какво точно е.

 

Алекс преодоля болката. Първоначалната идея беше, ако не се наложи, да не влиза, но днес се наложи да влезе и му благодарих.

 

Този път направих много сериозен компромис по отношение на програмата в първенството и международните мачове. Ние имахме буквално два дни за подготовка. Някои играчи въобще не участваха. За февруари няма да направя никакъв компромис. Подготовката ще бъде минимум една седмица, иначе ще бъде много трудно."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2025, България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи