Чавдар Костов: Тези 10 точки срещу Португалия са преодолими


Чавдар Костов: Тези 10 точки срещу Португалия са преодолими
14-11-2022 13:40 | BGbasket.com

Капитанът на мъжкия национален отбор Чавдар Костов смята, че България все още има реален шанс да спечели първото място в групата си от предварителните европейски квалификации, въпреки загубата от Португалия. Ето какво заяви баскетболистът след завръщането на отбора от Кипър:

 

„Със сигурност остава недоволство. Бяхме се настроили да изиграем един хубав мач в Португалия и ако може, да вземем победата, но все пак и загуба с малка разлика може да се каже, че до някаква степен ни устройва. Просто не бяхме готови за тяхната агресия, която показаха. Бяхме доста меки на терена, не успяхме да отговорим на тяхната игра и затова мачът в Португалия се разви така.

 

В Кипър беше горе-долу по същия начин. Те играха доста твърдо. Мачът беше доста по-различен от първия, който изиграхме с тях в България, но успяхме да запазим разликата до края на мача.

 

Самочувствието, че можем да спечелим групата го имаме, даже и по-голямо, отколкото трябва, така че трябва да се концентрираме в тези два-три месеца, които има до следващия прозорец. Момчетата трябва да работят, да се запазят всички здрави, доколкото може, за да може да се съберем пак в този състав през февруари.

 

Ако може Везенков да се включи, ще е много добре. Все пак виждате как се представя в Евролигата. В момента е на много високо ниво, играе много добре, в уникална форма е. Със сигурност той е много ключов играч за националния отбор. Както казах и преди това, той и Бост бяха половината отбор на Европейското първенство, така че ако Везенков успее да дойде, ще бъде в доста голям плюс за нас и може да бъдем малко по-спокойни за следващите два мача.

 

Тези 10 точки срещу Португалия са преодолими. Не мога да кажа, че сме ги подценили, но не очаквахме да играят по начина, по който играха. В началото контролирахме мача. След почивката излязохме тотално различен отбор и затова се получи така. Надявам се, когато дойде мачът с Португалия, да бъдем готови, да покажем по-добре игра от първия мач и да спечелим с по-голяма разлика."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2025, България, Чавдар Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи