Берое Стара Загора не успя да спре мощния Печ


Берое Стара Загора не успя да спре мощния Печ
(сн. FIBA.basketball)
16-11-2022 20:30 | BGbasket.com

Берое Стара Загора не успя да се противопостави на РЕАС Печ при гостуването си в Унгария в мач от Еврокъп за жени и отстъпи с 83:57.

 

Старозагорки изостанаха в края на първата част и във втората, а след почивката въпреки добрите си минути, не успяха да наваксат.

 

Берое ще гони първата си победа срещу другия аутсайдер в групата Хатай Бююкшехир в Стара Загора на 8 декември. До края на този етап остават два кръга, като в последния Берое гостува на Елицур Рамла.

 

Българският тим започна добре мача и до седмата минута играта вървеше кош за кош. Домакините обаче затегнаха много защитата и в края на първата част се откъснаха с 20:11 след силна серия.

 

Втората четвърт бе решаваща, като в нея Печ се наложи с 25:8 и това обуслови оставащата част от двубоя.

 

Берое използва устрема след почивката и се доближи малко до противника в третия период, в който ограничи Печ до само 13 точки. Огромната дистанция от първото полувреме обаче бе достатъчна за унгарките за спокойствието до края и те затвориха срещата с убедителна преднина.

 

Всички 12 състезателки на Таня Гатева влязоха в игра, Виолина Кочева бе най-резултатна с 13 точки. По 11 добавиха Сиара Ростън и Шарън Хюстън, 8 вкара Теодора Динева и 6 - Цветомира Шаренкапова.

 

 

СТАТИСТИКА  НА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА ОТ МАЧА С РЕАС ПЕЧ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА ЕВРОКЪП (ЖЕНИ) - ПЪРВА ФАЗА, ГРУПА B, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЕВРОКЪП (ЖЕНИ) - ПЪРВА ФАЗА, ГРУПА B, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи