Тони Дечев: Доволен съм от характера в края


Тони Дечев: Доволен съм от характера в края
(сн. balkan-basket.com)
19-11-2022 20:47 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Тони Дечев поздрави отбора си за показаното в края на мача срещу Черноморец. „Зелените“ пропиляха двуцифрена преднина, но въпреки това успяха да спечелят в последните минути. Ето какво още сподели наставникът за срещата и за предстоящото гостуване на Опава във ФИБА Къп:

 

„Доволен съм от победата и от характера в края. В един момент губехме с 5 точки, но имаше достатъчно време до края на мача. Момчетата успяха да се съберат и някои от нещата, върху които работим почти цяла седмица, да ги направим и малко по-твърдо да изиграем няколко защити. Имахме възможност да направим и фаулове и така успяхме да извадим мача.

 

Не бих казал, че сме играли много добра защита, но ограничихме отбора  на Черноморец, който вкарва средно по 88 точки, на 78, което е добре. Не можахме точно всичко, което имахме като план за мача, да изпълним в защита и затова се получаваха тези амплитуди. От лоша защита получавахме кошове, които не трябва, защото сме го тренирали това и знаем как ще го правят, просто не реагираме адекватно. След това губим фокус в нападение. Изиграхме няколко лоши нападения в третата част. През първите две беше нещо нормално, защото влизахме в мача. През втората четвърт играхме много добре, направихме 10 точки разлика. Всичко вървеше под контрол, но в третата част мисля, че не излязохме с максималната коцентрация, която трябва.

 

Дали подценихме мача – не вярвам. Просто тимът на Бургас продължи да играе това, което в първото полувреме не му се отдаваше. През второто вкараха малко повече тройки от това, което е техният стил на игра. Ние се стремяхме да го контролираме, но за съжаление в дълги периоди не можахме.

 

Мачът срещу Опава е финал преди финала за нас, защото всички сме си поставили за цел да минем тази първа фаза на ФИБА Къп. Изиграхме един злощастен първи мач тук с Левице и сега ще трябва някъде да наваксваме. Надяваме се да успеем още в първия мач в Чехия. Няма да бъде никак лесно, всичко го знаем, но и сега в съблекалнята, като говорих с момчетата, видях по лицата им, че са готови и знаят колко важен е този мач. Мисля, че ще играем добре, пък може и да спечелим."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи