Балкан загуби в Чехия, развръзката остава за последния кръг


Балкан загуби в Чехия, развръзката остава за последния кръг
(сн. FIBA.basketball)
23-11-2022 20:51 | BGbasket.com

Балкан претърпя втора загуба от началото на сезона във ФИБА Къп. Българският шампион пропусна още днес да си осигури място в следващия етап на турнира, след като отстъпи като гост на Опава с 69:83.

 

След този двубой и двата тима вече са с баланс 3-2, докато Керавнос и Левице са с победа по-малко и всичко ще се реши в оставащите два мача.

 

В последния кръг Балкан гостува на Керавнос, като при победа в него ще продължи напред, независимо от изхода на срещата между Опава и Левице. Ботевградският тим може да се класира и при загуба, но всичко ще зависи и от точковата разлика.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна изключително оспорвано, като почти през цялата първа четвърт играта вървеше кош за кош. Димитър Димитров обаче рано натрупа две лични нарушения, а в същото време „зелените“ правеха доста грешки. Чешкият тим се възползва и след 8 безответни точки в последните по-малко от две минути, дръпна с 21:14.

 

Авансът на домакините достигна 9 в началото на втория период, преди точни стрелби на Мануел Суарес и Христо Захариев да намалят изоставането на тима им на 4. Поредни успешни тройки обаче позволиха на Опава да стои на дистанция от своя съперник, а малко след това да направи разликата и двуцифрена – 37:26. Балкан успя да се доближи на шест, но след осма точна далечна стрелба за това полувреме, на почивката домакините се оттеглиха при 42:33 в своя полза.

 

Играта вървеше сравнително равностойно след паузата, но баскетболистите на Тони Дечев така и не успяваха сериозно да застрашат преднината на съперника. Те продължиха да бъркат често и преди заключителната четвърт Опава се откъсна с 62:47.

 

В оставащото време домакините поддържаха солиден аванс, който стигна и до 18 точки, но Балкан успя да свали до 14 и да си осигури поне предимство в директните мачове, тъй като в Ботевград спечели с 15.

 

Калвин Годфри бе над всички за гостите с 18 точки и 9 борби. Мануел Суарес се отчете с 13 точки и 8 борби, Христо Захариев добави 10 точки.

 

За победителите Филип Збранек бе над всички с 16 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОПАВА - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП (ГРУПА D), СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФИБА КЪП, (ГРУПА D), СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи