Марина Малкович: България има много млади момичета, които искат да се доказват и са пълни с енергия


Марина Малкович: България има много млади момичета, които искат да се доказват и са пълни с енергия
(сн. FIBA.basketball)
25-11-2022 15:28 | Деляна Кадиева, пратеник на BGbasket.com в Белград

Наставникът на Сърбия Марина Маркович не бе доволна от състезателките си за изиграното второ полувреме. Треньорът дори се извини и сподели на пресконференцията след мача, че истинските, шампионски отбори трябва винаги да играят на едно и също ниво срещу всеки противник. 

 

„България промени състава си след първия мач с Хърватия, като останаха само четирима играчи от всички предишни срещи. Има много млади момичета, които искат да се докажат и са пълни с енергия. Тяхното ниво и майсторство все още не е голямо.

 

Това не е никакво извинение за нашето второ полувреме. Очевидно е, че изиграхме две различни полувремена. Много грозно, недопустимо грозно второ полувреме. Няма как да се случи на нас, на истинските отбори, на шампионските отбори, те винаги играят на едно и също ниво срещу всеки отбор.

 

Не трябваше да губим третия период, да губим толкова топката, да изпускаме толкова отворени стрелби и да сме с изключени глави. Когато не влезем с еднакво отношение срещу всеки съперник, ще спра да бъда треньор. Всяка моя баскетболистка трябва също да усеща това.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сърбия (жени), Марина Маркович
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи