Бомба в Шумен! Спартак с първа загуба за сезона


Бомба в Шумен! Спартак с първа загуба за сезона
(сн. НБЛ)
26-11-2022 20:05 | BGbasket.com

Шумен поднесе изненадата в седмия кръг от Националната баскетболна лига. На свой терен тимът надви един от лидерите през сезона Спартак Плевен с 86:79, нанасяйки му едва първа загуба до момента.

 

Домакините водеха през целия мач, на моменти и с 20 точки, като удържаха на опитите на съперника за обрат в края. Дебют за гостите направи новото попълнение Дейвид Хоутън.

 

Победата бе втора за Шумен в първенството, като тимът има и пет загуби, а в следващия кръг почива. Отборът на Тодор Тодоров е с баланс 6-1 и му предстои домакинство на Академик Пловдив.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Баскетболистите на Тодор Тодоров водеха с няколко точки в началните минути, най-вече заради по-добрата си игра в подкошието и многото пропуски на съперника. Последва обаче поредица от тройки за домакините, който направиха серия от 12:2 и дръпнаха с 18:11. Преднината им за кратко стана и двуцифрена, а след първата част Шумен водеше с 25:16.

 

Домакините стартираха втория период с 8 безответни точки, като първият кош на съперника дойде почти четири минути след подновяването на играта. Спартак успя за кратко да заличи част от изоставането си, но след това баскетболистите на Янко Янков отново започнаха да увеличават аванса си, макар много от тях бързо да натрупаха лични нарушения. На два пъти разликата скочи до 20, а на почивката те водеха с 50:34, след като близо половината точки на отбора бяха вкарани от Адриян Секулов и Николай Георгиев.

 

След паузата играта започна сравнително равностойно, като Шумен поддържаше солидна преднина. Спартак обаче направи силна серия в последните минути на частта и след 10 поредни точки на Ивко Ивков, се върна в мача при 63:68 преди решителния период.

 

Тройка на Мартин Маринов доближи тима му само до 2 в началото на последната част, но след няколко успешни атаки, баскетболистите в жълти екипи дръпнаха със 78:69. Напрежението също взе връх, като и в двете посоки бяха отсъдени технически нарушения. Николай Георгиев се контузи и седна на пейката, а за натрупани фаулове напуснаха Рей Идову, Константин Паисиев, Ивко Ивков и Мартин Маринов. Спартак продължи да опитва да обърне развоя на срещата, но домакините удържаха водачеството си до последно.

 

Адриян Секулов бе големият герой за победителите, акто завърши срещата с 27 точки (4 тройки) и 10 борби. Георги Кендеров се отчете със 17 точки и 7 борби, Николай Георгиев вкара 13 точки, с 11 и 8 борби е Рей Идову.

 

За Спартак Мартин Маринов реализира 18 точки (4 тройки), по 13 отбелязаха Цветомир Чернокожев и Дейвид Хоутън, с 12 е Ивко Ивков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи