ФИБА даде добра оценка за представянето на женския национален отбор в квалификациите за Евробаскет 2023


ФИБА даде добра оценка за представянето на женския национален отбор в квалификациите за Евробаскет 2023
(сн. FIBA.basketball)
29-11-2022 21:44 | fiba.basketball

Българският национален отбор записа две поражения по време на втория игрови прозорец от квалификациите за Евробаскет 2023 в Словения и Израел. Селекцията на Стефан Михайлов отстъпи пред тима на Сърбия с 51:79 в Белград, а след това загуби и от Хърватия със 74:93 във Вуковар. Така българките остават с баланс от три поражения и заемат последното трето място в група E.

 

ФИБА направиха оценка на представянето на отборите след края на ноемврийския прозорец. Експертите оцениха като добро представянето на българския тим, който получи оценка C+, което се равнява на 4+ по шестобалната система.

 

България беше доста по-конкурентноспособна по време на последните квалификации, но и в този прозорец това не беше достатъчно. Българките губиха с почти 50 точки в даден етап на мача срещу Сърбия и допуснаха поражение от Хърватия, въпреки силния старт във втората среща. Разчитайки само на талантливата Борислава Христова, не е достатъчно.Прекалено много грешки и липса на защита се оказа пагубни за тях“, написаха от ФИБА по повод представянето на България.

 

За българките предстои още един мач от квалификациите. На 12 февруари момичетата на Михайлов ще домакинстват на Сърбия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи