Борислава Христова: Отборът има бъдеще, стига да бъде поведен в правилната посока


Борислава Христова: Отборът има бъдеще, стига да бъде поведен в правилната посока
(сн. FIBA.basketball)
01-12-2022 15:11 | Деляна Кадиева

Националната ни баскетболистка Борислава Христова е на мнение, че женския национален отбор има бъдеще, желание и талант. Ето какво още сподели тя пред BGbasket.com за двете срещи от квалификациите за Евробаскет 2023:

 

„Мисля, че липсата на опит си оказа своето влияние и в двата мача. Допуснахме много непринудени грешки, които бяха наказани, и натрупахме доста лични нарушения, от които с течението на двубоя, Хърватия се възползва максимално.

 

Играхме едно доста равностойно първо полувреме, в което играта ни в нападение ни държа в мача и компенсира грешките в защита. Липсата на ротация в подкошието и агресивна защита от наша страна даде предимство на противника.

 

Първото полувреме срещу хърватките играхме доста задружно и отборно в нападение. През второто обаче загубихме този ритъм на игра и взехме много прибързани решения в нападение. Лично аз имах няколко такива отигравания, в които поставих момичетата в лоши ситуации и съперникът се възползва. Същата беше и ситуацията срещу Сърбия, но през второто полувреме успяхме да се мобилизираме и абстрахираме от разликата. Въпреки това, нямаме право да допускаме 40 точки разлика само до почивката, от които е непосилно да се върнем в срещата.

 

(сн. FIBA.basketball)

 

Има много различни фактори, които влияят върху темата какво трябва да се промени, за да успее женския национален отбор да се класира на европейско първенство. Подмладяването на състава е една от тези стъпки. Загубихме опитни състезателки и ядрото на този отбор в последните години, но всяка от нас трябва да поеме пълна отговорност.

 

Имаме огромна нужда от натурализирането на чужденка, която ще вдигне нивото на тима ни. Трябва да се намери време, средства и условия, за да може този отбор да тренира заедно. Контролите са също ключови към израстване и сплотяване. Лятото е достатъчно дълго и за това, и за почивка. Колкото и клише да звучи за много хора, този отбор има бъдеще, желание и талант, стига да бъде поведен в правилната посока."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Борислава Христова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи