ДАС наложи нови глоби за технически нарушения


ДАС наложи нови глоби за технически нарушения
(сн. НБЛ)
01-12-2022 20:48 | nbl.basketball.bg

На заседание, проведено на 30.11.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Пламен Минков - дежурен представител на мача между Шумен и Спартак Плевен. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

       1. Налага на БК Спартак Плевен, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща № 35 между отборите на БК Шумен и БК Спартак Плевен, проведена на 26.11.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

        Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК Спартак Плевен. Нарушението е първо за сезона, което предопределя размера на наказанието.                                           

  1. Налага на Станимир Маринов, състезател с № 23 от отбора на БК Спартак Плевен, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 35 между отборите на БК Шумен и БК Спартак Плевен, проведена на 26.11.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

 

        Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 23 от отбора на БК Спартак Плевен – Станимир Маринов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

 

  1. Налага на старши треньора на БК Спартак Плевен – Галин Стоянов (б.р. в картотеките Тодор Тодоров е вписан като помощник), глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 35 между отборите на БК Шумен и БК Спартак Плевен, проведена на 26.11.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

         Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши треньора на БК Спартак Плевен – Галин Стоянов е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за старши треньора, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на същия доклад ДАС реши:

 

        1. Налага на БК Шумен, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща среща № 35 между отборите на БК Шумен и БК Спартак Плевен, проведена на 26.11.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

         Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК Шумен. Нарушението е първо за сезона, което предопределя размера на наказанието.

                                   

  1. Налага на старши треньора на БК Шумен - Янко Янков, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 35 между отборите на БК Шумен и БК Спартак Плевен, проведена на 26.11.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

            Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши треньора на БК Шумен – Янко Янков е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за старши треньора, което предопределя размера на наказанието му.        
   

ДАС разгледа и доклада на Петър Цачев за мача между Берое и ЦСКА, въз основа на което реши:

      1. Налага на Корнелиъс Хъдсън - състезател с № 5 от отбора на БК Берое – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 31 между отборите на БК Берое и БК ЦСКА София, проведена на 28.11.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 5 от отбора на  БК Берое – Корнелиус Хъдсън  е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.                                   

                                   

  1. Налага на Михаил Комбаков - състезател с № 2 от отбора на БК Берое – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 31 между отборите на БК Берое и БК ЦСКА София, проведена на 28.11.2022 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 2 от отбора на  БК Берое – Михаил Комбаков  е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.      
                                       

Въз основа на доклада на Съби Бахчеванов за мача между Черно море Тича и Левски, Дисциплинарно-административния съвет реши:

 

1. УКАЗВА:

на БК Черно море Тича да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

 

В доклада на дежурния представител на БФБ са посочени несъответствия на оборудването, а именно: В нарушение на чл.7, ал.1 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ: 1. Уредът за 24 секунди, намиращ се вляво от секретарската маса при низходящо отчитане от 19 до 10 секунди включително не показва напълно лявата цифра, като същата свети наполовина - т.16.; 2. Липсва резервно баскетболно табло, съгласно изискванията на чл.7, ал.1, т.4 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ.

 

Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал. 3, предложение 2-ро от Правилата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи