Людмил Хаджисотиров: Вкарахме 104 точки, но по-важна беше защитата ни


Людмил Хаджисотиров: Вкарахме 104 точки, но по-важна беше защитата ни
(сн. НБЛ)
07-12-2022 21:41 | Max Sport 2

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен от убедителната победа срещу Спартак в Плевен. Ето какво сподели той след срещата:

 

„Спартак ги поздравявам, защото играят много добре от началото на сезона. Наистина са приятна изненада. Играчите бяха доста концентрирани върху плана ни за мача и идеите. Не мож да стане на 100%, но през голяма част от него го изпълниха и играеха агресивно и мобилизирано. Четяха добре ситуациите.

 

Въпреки че вкарахме 104 точки и 15 тройки, по-важното беше в защитата. Задачата ни беше да спрем Мартин, Станимир и Ники и я изпълниха много добре. Това са трима супер важни играчи за тях по периметъра, което лимитира тяхното нападение. Оттам ни тръгна нашата игра в атака. Добре играхме в защита със смени на пикенрол. Като цяло няма как да не съм доволен от старанието и от играта.

 

Нашите високи не са много по-високи от тях, но целенасочено атакувахме вътре, макар те да имат добри играчи. Когато успееш да лимитираш играта им, това помага много и за нашето нападение.

 

Те ни победиха миналата година в един мач тук заслужено. Въпреки че заслужихме с 3-0 полуфиналната серия, тя не беше лесна. Това беше също една от причините да подходим максимално мобилизирано.

 

Хубаво беше, че целият отбор е здрав и можехме да се готвим на пълни обороти. Имаме още потенциал и двама играчи, които ще се включат - Миро Васов и Йордан Минчев. Има добър колектив. Работим сериозно, имаме перфектни условия и се надявам отборът да прогресира повече и повече.

 

Много хубаво се получи, че в Шоле младите получиха доста игрово време и се справиха. Тепърва ще има мачове, в които ще могат да вземат участие и да помагат. Днес беше мач, в който беше важно да спечелим.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи