Росен Барчовски: Горд съм с това представяне, ние вървим нагоре


Росен Барчовски: Горд съм с това представяне, ние вървим нагоре
(сн. НБЛ)
16-01-2023 23:02 | Макс спорт 2

ЦСКА допусна втора поредна и общо седма грешка в среща от НБЛ. Пред своя публика „червените“ отстъпиха пред Рилски спортист със 76:82. Старши треньорът на тима Росен Барчовски обърна внимание на нещата, които лишиха „армейците“ от победата.

 

Три неща не ни достигнаха да спечелим. Едно от тях бе в защитата през третата част, в останалите пазихме добре и лимитирахме Рилски от 94 точки средно на мач до 82. Допуснахме 31 точки в третата четвърт, играхме меко през първите 5,6 минути от нея. Вторият проблем бе грешките, които продължаваме да правим. Да, те се получават от липса на опит, някои технически умения и на типичен плеймейкър. Имаме 19 срещу 11 грешки. Третото нещо бе това, че от части имахме липса на организация в нападение. Рилски е опитен тим и се възползва от тази ситуация. Най-силният отбор в България и все още е без загуба, но аз трябва да поздравя моите момчета. Горд съм с това представяне, ние вървим нагоре. Когато ти липсват трима основни играчи и то на гардовата позиция… Видяхте как добре се включиха младите момчета, така че този мач беше полезен за нашия баскетбол. Искаше ми се да победим, но ако вървим така по този път, смятам, че не можем да се срамуваме.

 

"Преди нарушението на Зейн Ноулс срещу Димаджио Уигинс разликата бе само 4 точки. Лишиха ме от едно прекъсване заради някакво обяснение на Славчо Нушев. Това се случи във важен момент. Това е кон с капаци, нищо лошо не се е случило. Едно прекъсване не трае една минута, а минута и десет секунди. Срещу нас центровете на другите отбори не изпускат наказателни удари. Указанието към Ноулс бе да направи лично нарушение, но оставаха по-малко от 4 секундии. Именно там трябваше да се спре, защото той е опитен играч. Топката щеше да бъде вкарана отстрани. Може би и аз имам вина, трябваше в последния момент да му викна, но го хвана инерцията“, добави опитният специалист относно ситуацията в края на мача. 

 

Всички отбори взимат мерки. Това е нормално, когато един играч има по 20 точки и 10 борби средно. Още повече, че говорим за център. Зейн Ноулс трябва да подреди играта си по отношение на такъв вид защита. Гостите стреляха с близо 10 наказателни удара повече, това също допринесе.

 

Джордан Калахан има хроничен проблем в тазобедрената става. В момента му се прави една тежка манипулация с инжекции. Не знаем дали ще може да продължи, това го мъчеше в последните два месеца. Бяхме го закрепили и преди мача с Балкан пак се появи. Опита се да тренира, но не успя и сега лежи. Брандън Йънг изглежда добре, надявам се по най-бързия начин да започне да играе.

 

Знае се, че ЦСКА ще домакинства в тази зала. Имахме уговорка всичките мачове с Левски да ги играем в зала „Универсиада“ заради публиката, но тя не е в състояние. Надявам се да имаме самочувствие, тъй като играем с отбор от нашата черга. Когато победата е задължителна, е малко по-трудно. Ще се опитам да не вкарвам някакво напрежение“, заяви Барчовски.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи