Обрат, късна драма и успешен старт на защитата на Купата на ББЛ за Балкан -2


Обрат, късна драма и успешен старт на защитата на Купата на ББЛ за Балкан -2
(сн. ББЛ)
22-01-2023 16:12 | BGbasket.com

Балкан -2 започна с драматична победа защитата на Купата на ББЛ. На старта на турнира тимът направи обрат срещу Вихър Айтос със 76:75 в зала „Иван Симеонов“ в Пазарджик в оспорван мач, решен в последните секунди.

 

Жребият отреди двата отбора да са от шестте, които стартират още от първия кръг този сезон, а на осминафиналите победителите днес ще имат за съперник непобеденият до момента тим на Миньор 2015. Двубоят ще е през февруари в Хасково.

 

Баскетболистите на Дечо Коешинов започнаха по-добре мача и след десет минути игра водеха с 25:17. Разликата в тяхна полза достигна 14 точки в началото на втория период. Те имаха предимство в подкошието, но допускаха много грешки. Ботевградският тим се възползва и на почивката обърна за 41:38.

 

След паузата двата отбора на няколко пъти си разменяха водачеството, като разликата така и не надвиши три точки и последната четвърт започна при минимален аванс за Балкан -2 – 58:57. Отборът на Мирослав Ралчев поддържаше крехка преднина в заключителния период, но шест минути преди края му остана без Илиян Пищиков, който получи неспортсменско нарушение и в комбинация с техническото по-рано в хода на мача, трябваше да седне на пейката.

 

Вихър не се отказа и 18 секунди преди сирената се доближи само на точка след два наказателни удара на Йордан Киров. Много бързо Иво Корестилов бе фаулиран, но той изпусна на два пъти и отборът от Айтос получи възможност да си осигури успеха. Стоян Милчев се нагърби с отговорността, но стрелбата му не бе точна и победата отиде за „зелените“. Заради натрупани фаулове в края, срещата не завършиха още Михаил Гавазов и Константин Коев.

 

Рожденикът Александър Гавалюгов бе най-резултатен за победителите с 20 точки, 8 борби и 7 асистенции, но и 5 грешки. Илиян Пищиков се отчете с 19 точки и 7 борби, а 18 точки (4 тройки) има Михаил Гавазов.

 

За Вихър Константин Коев записа 26 точки и 9 борби, 25 точки и 10 борби има Стоян Милчев, а дабъл-дабъл от 17 точки и 16 борби направи Стоян Петков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН -2 - ВИХЪР АЙТОС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА НА ББЛ / СЕЗОН 2022-2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи