Иван Гавалюгов: Желанието ни е Балкан да стане клуб със стройна организация, но още сме далеч


Иван Гавалюгов: Желанието ни е Балкан да стане клуб със стройна организация, но още сме далеч
(сн. balkan-basket.com)
24-01-2023 20:38 | balkan-basket.com

На Общото събрание на БК Балкан кметът Иван Гавалюгов взе думата, но не като кмет на община Ботевград, а като редови член на Общото събрание на клуба. Ето на какво наблегна той:

 

"Поздравявам Сашо Везенков за избора му за председател на Управителния съвет на БК Балкан. Когато беше в друг клуб бях убеден, че ще се завърне в родния Балкан.

 

Желанието ни е Балкан да стане клуб със стройна организация. В последните години имаме поне десет титли при подрастващите, две при мъжете. Но все още сме далеч от такава организация, която да ни доближи и изравни с клубовете от средно европейско ниво. Все още не сме създали баскетболисти, които да бъдат ядро на мъжкия отбор, а и на българския баскетбол.

 

Клубът си поставя три основни цели. Първата е масовост - в момента с баскетбол се занимават повече от 150 деца и юноши. За целта имаме всички необходими условия и ресурси. Втората цел е високото спортно майсторство, което означава да произвеждаме състезатели, както за мъжкия отбор, така и за националния. Да показват присъствие в международния календар. Третата цел, разбира се, е да продължаваме да радваме баскетболната общественост.

 

От миналата година възобновихме женската част, макар и само с един отбор. Желанието ни е да продължим да го развиваме и с други формации, от които да бъде съставен и женски отбор."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Гавалюгов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи