Йордан Янков: Поемам отговорността за тази загуба


Йордан Янков: Поемам отговорността за тази загуба
(сн. НБЛ)
28-01-2023 23:07 | Макс спорт 2

Старши трньорът на Академик Пловдив Йордан Янков сподели впечатленията си след драматичното поражение от лидера в класирането Рилски спортист със 78:79 в двубой от 18-ия кръг на НБЛ. Ето какво каза той след срещата:

 

Поздравявам нашия отбор. Ако играем по този начин в края на сезона и публиката реагира по този начин, аз като треньор не мога да искам повече. Страхотна подкрепа. Те ни дават криле и енергия. Смятам, че момчетата оценяват това нещо и затова отборът дава цялото си сърце на терена. Днес Васко Бачев и Сашо Милов, а и Тайлър Криймър се понагърбиха. Това не значи, че Кръстан Кръстанов или останалите момчета не са играли добре. Надборваме отбора на Рилски спортист, който е селектиран много добре, за да печели борбата.

 

Поемам отговорността за тази загуба. Момчетата се справиха страхотно. Ако още малко увеличим дисциплината в нещата, които сме тренирали, и не играем този див и луд баскетбол, ще бъдем още по-близо и ще се поздравяваме с успехи в следващите мачове. Основното ни оръжие е да се борим на 100% и да сме много агресивни. Топките, които са 50-50, съм казал на момчетата, че трябва да са наши. Това допринася за енергията, за самочувствието и за резултата в крайна сметка.

 

Ако продължаваме по този начин, самочувствието на момчетата ще се покачва. Ние сме единственият отбор в лигата, който повежда на Рилски с 15 точки. Въпросът е да имаме дисциплина и да сме заедно. Да няма кавги и разправии и да играем отборен баскетбол. Надявам се да видим повече хора другата седмица, защото баскетболът е за хората”, каза Янков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи