Сензацията е факт: Ямбол нанесе първа загуба на Рилски


Сензацията е факт: Ямбол нанесе първа загуба на Рилски
(сн. НБЛ)
04-02-2023 20:25 | BGbasket.com

Тимът на Ямбол сътвори сензацията на 19-ия кръг в Националната баскетболна лига. Възпитаниците на Александър Алексиев се превърнаха в първия отбор, който успя да нанесе загуба на лидера в класирането Рилски спортист, след като го победи с 86:80 в своята зала “Диана”.

 

Така ямболии постигнаха шестия си успех за кампанията и се изкачиха до осмата позиция в таблицата с актив от 6-11. Рилски вече е с поражение, но остава далеч пред останалите на първото място в класирането с баланс от 17-1.

 

Двата състава започнаха равностойно срещата и след седем минути игра успяха да си разменят няколко коша. Рилски спортист успя да направи серия от 12:4, за да се откъсне напред в резултата, а едва в последните секунди на първата четвърт точно попадение на Трей Сампсън зад дъгата приближи Ямбол до противника – 15:19.

 

Баскетболистите на Александър Алексиев съумяха да стопят цялото си изоставяне и дори да поведат със седем точки – 28:21. Силните изяви на Чавдар Костов не дадоха шанс дефицитът на Рилски спортист да стане двуцифрено. Едва преди двата тима да се оттеглят на почивката в съблекалните, два сполучливи наказателни удара на Брандън Рандълф изведоха състава на Людмил Хаджисотиров с две точки преднина – 39:37.

 

След подновяването на играта Рилски спортист намери правилния ритъм за игра и през целия трети период бе лидер в резултата. Разликата стана двуцифрена за първи път в двубоя едва минута и половина преди последната четвърт – 63:53. Активът на тима от Самоков не се запази дълго след силна серия за ямболии от 8:1, с която изоставането на отбора вече бе почти заличено.

 

Водачеството коренно се обърна през последните 10 минути, като баскетболистите на Алексиев си осигуриха и нелоша преднина от седем точки – 78:71. Чавдар Костов отново пое инициативата на лидерите в класирането и върна надеждите за пореден обрат в мача. Важни пет точки на Трей Сампсън обаче отблъснаха щурма на Рилски спортист, а единствено двете сполучливи попадения от наказателната линия на Брандън Рандълф оформиха крайния резултат в срещата - 86:80 в полза на Ямбол.

 

Трей Сампсън приключи с 25 точки и 5 борби за отбора на Ямбол. Капитанът Иван Лилов допринесе с 23 точки и 7 асистенции, Дикуон Морис вкара 15 точки, а Дом Кристиано отбеляза 10 с 6 борби.

 

Чавдар Костов постигна 22 точки за Рилски спортист. Димаджио Уигинс и Брандън Рандълф нанизаха по 18, а Деян Карамфилов добави 12 точки и 5 асистенции.

 

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи