Михаил Йотов: Най-трудното в организацията на такъв турнир е намирането на правилните отбори


Михаил Йотов: Най-трудното в организацията на такъв турнир е намирането на правилните отбори
(сн. BGbasket.com)
08-03-2023 16:41 | Мария Маринова

Президентът на Славия Михаил Йотов разкри, че организацията на турнира в памет на Ваня Войнова е започнала още преди половин година. На пресконференция днес той разказа повече за предстоящата надпревара, като не пропусна да благодари и на всички замесени в нея:

 

„Благодаря на първо място на Столична община, както и на Дамян и Анатоли за осигурената подкрепа. Без тях не бихме могли да организираме такъв турнир с бюджета, с който разполагаме. Това е страхотна възможност, не само за нашите момичета, а и за възрастовата им група в цяла България. Ще можем да си сверим часовниците.

 

Бих искам да благодаря и на г-н Глушков за това, че ни уважи днес със своето присъствие. Въпреки трудните времена и пандемичната обстановка от преди няколко години, както и че не можахме ежегодно да организираме турнира за Ваня Войнова, цел на клуба е това да продължи да се случва всяка година. Това не е само, защото по този начин почитаме най-великата българска баскетболистка на всички времена, но също така помагаме и за развитието на малките деца в нашата школа, което е много важно за нас.

 

Не на последно място по заслуги искам да благодаря и на хората в нашия клуб, най-вече на Гери Скерлатова. Тя е двигателят на клуба. Без нея не бихме могли да се справим, особено през миналата година, която беше сложна за клуба. Благодарност и за Гери Славчева – треньорът, който води момичетата на Славия до 14 години. Страхотен професионалист е и невероятен човек. Радвам се, че имаме възможността да дадем на нея този турнир, за може да се изяви с нейните деца.

 

Аз за първи път организирам турнир в такъв мащаб, а това, че е международен, добавя и допълнителна капка напрежение. Според мен най-трудното е намирането на правилните отбори. Трябва да имаш подходящи контакти с различни тимове в Европа и региона. Мисля, че това се получава най-добре, когато вече има установена дългогодишна връзка. Например, сега каним тези отбори на турнир, може след някоя година да ни поканят и те. Веднъж, когато се завърти това колело, може би е по-лесно.

 

Иначе от гледна точка на логистика, хотели и хранения е сложно. Изисква се много време, но няма нищо невъзможно. И все пак най-важното е да се поканят стойностни отбори, което не е никак лесно.

 

Започнахме да организираме всичко преди половин година. Отборите, които са потвърдили участие, са много стойностни. Ще ни гостуват Истанбул Старс от Турция – държава с големи традици в баскетбола, Будучност от Черна гора, чиито жени сега ще играят Финална четворка в Адриатическата лига, и Вашаш от Унгария – многократен шампион на страната с много силна женска школа. Нямам търпение да си премерим силите с тях. Пожелавам успех на всички отбори, надявам се Славия да се представи добре.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Михаил Йотов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи