Людмил Хаджисотиров: По никакъв начин не се предадохме


Людмил Хаджисотиров: По никакъв начин не се предадохме
(сн. НБЛ)
11-03-2023 22:23 | Max Sport 2

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров похвали отбора си за проявения характер при обрата срещу Балкан и победата след продължение. Ето какво сподели той след срещата:

 

„Много странна седмица беше за мен. В началото изгубих приятелство, бях на погребение, краят завършва с друга емоция. Човек трябява да гледа отвисоко, баскетболът е игра, трябва да се забавляваме и да се радваме на всеки момент.

 

Изключително здрава битка. Балкан с новите попълнения вече е с разширена ротация, вдигна класата и играе по-добре. При нас имаше повече напрежение. Видя се от тези 25 грешки, днес имаме само 15 асистенции. Много агресивна защита от страна на Балкан, над нормалното, затова и са направили толкова много фаулове, разбиха ни нападението, но ние изпълнихме много наказателни удари. За феновете стана доста интересен мач, за мен – изнервен. Имахме и късмет накрая.

 

Въпреки многото грешки съм доволен от това, че по никакъв начин не се предадохме, бяхме в много трудни ситуации и намирахме начини да се измъкваме, което е до характер и опит,  както и дух да не се отказваш и да искаш да победиш.

 

7-8 точки в модерния баскетбол са абсолютно нищо, за минута може да изчезнат. Играхме добре през първата част, движехме добре топката. През втората направихме 10 технически грешки, което не може да става и при детски отбор. Надявам се това да не се повтаря. Този мач ни даде доста информация.

 

41%  от тройката добър процент за един отбор. Един отбор няма как постоянно да върви нагоре и да държи този процент. Ако го държим, ще бием Голдън Стейт Уориърс, нормално е да имаме спадове. Отборът е селектиран да има стрелци на всички позиции. Ако едни имат спадове, други компенсират, това е важна част от играта.

 

Ние имаме най-тежката програма преди Купата – Левски, Балкан и Черноморец. Трябваше да играем и с ЦСКА, но кръгът се премести. Черноморец е много различен от преди преди месеца с добавянето на новите играчи и завръщането на Титков. Имат седем поредни победи. Това е поредният тест за нас, за който ще се подготвим максимално добре.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи