Васил Евтимов: Не трябва да се залъгваме, че сме направили голямо геройство


Васил Евтимов: Не трябва да се залъгваме, че сме направили голямо геройство
(сн. НБЛ)
15-03-2023 23:52 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов коментира победата над Рилски спортист с 87:72 в Самоков в двубой от НБЛ.

 

„Борбата под коша днес бе ключова за успеха. Както виждате днес тя е 53 на 34 - тотална доминация. Второто полувреме наистина играхме много добра защита. Те наистина през първото полувреме имаха много добра успеваемост от тройката - бяха 14-7, което е 50%, а накрая на мача завършват с 34-12. Вкарали са още пет. Ние обаче си имахме нашите задачи, няма да ги споменавам, но те бяха изпълнени. Единственото, от което съм доволен, е че това е нашата осма победа, но не трябва да се залъгваме, че сме направили някакво голямо геройство. Знаем, че след шест дни отново ще играем срещу тях. Този мач дори не знам дали е от значение, защото според мен вече няма кой да ги настигне, така че те ще си се фокусират за следващата седмица. За нас обаче всеки мач е важен и всеки мач излизаме за победа.

 

Поздравявам и Георги Боянов, който днес отново показа на какво е способен. Сложи отбора на гърба си и при положение, че не беше тренирал много време, даже не игра и в миналия мач, видяхте какъв лидер е и за какво става въпрос. Страшно съм доволен от новия играч, който даде разликата в мача с 11 борби. Изобщо, всички днес си свършиха работата и сега искам да починем, за да изиграем един добър четвъртфинал за Купата на България срещу Рилски“.

 

Баскетболистът на тима Георги Боянов допълни: „Играхме добре днес и изпълнихме доста от нещата, които искахме. Двата отбора смятам, че изглеждаха малко уморени от мачовете, които изиграхме в събота, сега е сряда. Все пак и Рилски хвърлиха много усилия в мача с Балкан и мисля, че това беше някакъв плюс за нас, докато нашият мач беше доста по-лесен.

 

Сега следва Купата на България, като до нея има време. Трябва да се възстановим и да бачкаме яко, защото на една победа можем да се радваме един ден. Имаме много работа пред нас, така че трябва да не мислим толкова за победата, колкото за нещата, които трябва да изпълним в бъдеще“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов, Георги Боянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи