Петър Георгиев: Отборът не играе добре 5 мача, но треньорите не го виждат


Петър Георгиев: Отборът не играе добре 5 мача, но треньорите не го виждат
(сн. БФБ)
21-03-2023 16:25 | Мария Маринова

Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев коментира драматичното отпадане на тима му от турнира за Купата на България. Отборът отпадна още на четвъртфиналите, след като бе отстранен от Черноморец.

 

"Не знам дали Черноморец ни е отказал, но мисля, че ние сами се бихме. Не може да водиш 19 или 17 точки и да загубиш мача. Това е недопустимо. Треньорите трябва да си вземат поука, макар че отдавна трябваше да са я взели, но явно не са го направили. Да загубиш такъв мач е просто срамота.

Не е добре това отпадане. Психологически няма да се откажем. Има доста време до края на шампионата. Ако могат да се вдигнат момчетата. Те през цялата година показаха, че могат да играят баскетбол. Купата винаги е поднасяла изненади. Не знам дали си спомняте, когато Рилски спортист беше назад в класирането и отстрани Лукойл Академик в Ямбол на четвъртфинал. В един мач всичко се случва, но както се случи днес не е истина – да водиш 19 точки и да загубиш. Причината е, че отборът не играе добре в последните 5 мача и треньорите не го виждат това, не искат да го признаят.

Поражението от Черноморец за първенството трябваше да ги мобилизира и това пролича през първото полувреме. Това, че сме загубили в Самоков не би трябвало да е причината, а стимул. Просто нямам обяснение.

Силно се надявам случилото се днес да не е провал за Рилски спортист, защото отборът има играчи с достатъчно опит и би трябвало да се вдигнат, но наистина това е сериозен шамар, който получихме днес.

Всичко се случва. Знаете, че когато един отбор губи, първо треньорът е виновен. Не съм човек, който лесно се решава на някакви промени, като някои други хора, но в крайна сметка втора, трета година, ако се правят такива неща на края на сезона, не може друг да е виновен освен треньорът.

Попитан дали Рилски  ще има нов треньор, ако не стане шампион, Георгиев отговори: „Това не мога да кажа, още е много рано и зависи от ситуацията. Ако отборът започне да играе както в началото на шампионата – ок, но ако продължава този спад надолу и треньорите продължават да казват, че няма спад, тогава вече....“

Задавате ми хубав въпрос за конкуренцията в шампионата. Защото според мен да не кажа силни думи, но първо Вальо Златев с Лукойл и суперотборът, който направи, се оказа пагубно за българския баскетбол. Вторият, който направи това беше Тити с Цецо от банката. Да взимаш накрая скъпи играчи и особено това, което сега правят да взимат играчи по 10-15 хиляди долара на месец и да ги взимат за 2-3 месеца накрая на сезона, това в другите държави не се прави, защото обезличава първенството. Не може аз да давам пари от август месец и да се прави отбор, а други хора играят лежерно и март взимат трима добри играчи за много пари, намират такива луди като мен да дават пари и обръщат цялото първенство, което не е ок. Не можем да направим продукт, който да се гледа и да пълни залите, ако по този начин работим. Намират някой спонсор, изсипва едни куп пари накрая на сезона и стават шампиони или печелят Купата – това не е феърплей."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Рилски спортист, Петър Георгиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи