Росен Барчовски: Напрежението беше върху нас, очаквах по-тежка битка


Росен Барчовски: Напрежението беше върху нас, очаквах по-тежка битка
(сн. БФБ)
21-03-2023 20:52 | Мария Маринова

Наставникът на ЦСКА Росен Барочвски коментира класирането на тима си на полуфинал за Купата на България след победата срещу Спартак Плевен в четвъртфиналната фаза:

 

"Смятам, че ние сме по-добрият отбор, но не чак толкова, че да се разходим и да имаме някакво спокойствие. Много се трудихме и голяма част от задачите ги изпълнихме. Разбира се, имаме и класа, и по-дълга резервна скамейка. Много фактори. Аз лично се бях приготвил за много тежка битка, малко по-лесно стана, но това е един мач. Напрежението беше върху нас, но изиграхме мача много добре тактически. Мисля, че в защита стояхме прилично. Имаше и малко объркване, лек спад срещу тяхната зона, но се радвам, че сега в третата част вдигнахме разликата и не е имало съмнения за крайния изход.

 

Не знам кой ще победи в последния четвъртфинал, най-вероятно Балкан. Те са много сериозен отбор. Надиграхме ги в последния мач, но няма два равни мача. Най-важното е да се възстановим, защото имаме трима играчи с по 33 минути горе-долу игрално време. Ще се подготвим, ще гледаме мача.

 

Таменанг Чо ни липсваше много преди. Андрей Иванов и Венци Петков ще помагат както днес, но са далеч от добрата си форма. При нас хубавото е, че много добре се включват младите играчи.

 

Аз не се определям като фаворит. Да, хубаво е за самочувствието, но трябва да бъдем резонни. Един от фаворитите сме, да.

 

Андрей получи някаква аркада, но не е нещо опасно."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Росен Барчовски, ЦСКА, Купа България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи