Левски е на шести пореден финал за Купата след драма с Черноморец


Левски е на шести пореден финал за Купата след драма с Черноморец
(сн. БФБ)
22-03-2023 19:52 | Деляна Кадиева

Левски се класира за шести пореден финал в турнира за Купата на България. Баскеболистите на Димитър Ангелов наддиграха Черноморец в драматичен двубой със 77:73, изигран в Арена София. Тимът пропиля аванс от 15 точки, но все пак удържаха съперника и измъкнаха успеха в края на срещата.

 

На финала в петък Левски ще се изправи срещу победителя от втория полуфинал между ЦСКА и Балкан.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА 

 

Левски започна убедително двубоя и успя да се откъсне напред с 12:4, благодарение на по-добрия си процент на стрелба. Две точни попадения от тройката на Алън Арнет и Николай Михайлов изведоха баскетболистите на Димитър Ангелов с двуцифрен аванс от 21:6 едва 7 минути след началото на мача, а до края на периода имаха солидната преднина от 25:11.

 

Черноморец се мобилизира и започна втората четвърт със серия от 15:2 и за 4 минути свали разликата само на точка. Воден от Мунис Туту и Джордан Тъкър, на два пъти съставът от Бургас стигна до равенство в резултата, но Левски не позволи пълен обрат и след тройка на Момчил Кадиев със сирената, на почивката водеше с 42:38.

 

Гонитбата в резултата продължи и след подновяването на играта, а след 6 минути игрово време Черноморец поведе с точка – 51:50. Левски отново излезе напред, докато Брайс Ензи бързо натрупа нарушения и напусна терена за пет такива. Играта продължи равностойно, докато столичния тим разполагаше с аванс от 3 точки преди заключителния период – 60:57.

 

Заключителната част започна отново равностойно, но серия от 9:0 за Лески накара Васил Евтимов да вземе прекъсване при 74:67. Черноморец успя да се доближи на 4 точки до съперника си в края на периода – 73:77, но несполучлива стрелба на Мунис Туту, изпрати Левски на финал. В последните минути на двубоя не играха и Георги Боянов, Макол Мойен и Асен Великов, които напуснаха терена за пет лични нарушения.

 

Алън Арнет бе най-добър за успеха на Левски, като завърши с 20 точки. Дабъл-дабъл записа Сергий Павлов - 13 точки и 11 борби, с 13 и 7 борби е Джон Флорвиъс, близо до дабъл-дабъл остана и Лъчезар Димитров, който добави 10 точки и 9 асистенции.

 

Най-резултатен в двубоя бе Джордан Тъкър от Черноморец, като записа на сметката си 29 точки и 8 борби. Близо до дабъл-дабъл остана Минус Туту - 17 точки и 8 асистенции.

 

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ЗА КУПА БЪЛГАРИЯ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Черноморец, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи