Берое Стара Загора не даде шанс на Рилски спортист


Берое Стара Загора не даде шанс на Рилски спортист
(сн. БФБ)
31-03-2023 17:36 | BGbasket.com

Берое Стара Загора записа поредна убедителна победа от началото на сезона в женската А група. На свой терен в зала „Общинска“ тимът се наложи над Рилски спортист с 95:40. За разлика от финала на Купата в началото на месеца, когато отборът от Самоков оказа сериозна съпротива на своя съперник, в този мач Берое изцяло контролираше събитията на терена.

 

Двубоят бе без значение за класирането, като баскетболистките на Таня Гатева вече си бяха гарантирали първото място преди плейофите, а съперникът им е твърдо трети.

 

До края на Първата тройка остава само един мач, като след седмица Берое ще приеме Монтана.

 

И двата тима изпитваха трудности при стрелбата от далечно разстояние през цялото първо полувреме и правеха доста грешки. Домакините обаче играеха много по-стабилно в подкошието, което им позволи на почивката да се откъснат с 34:14.

 

Берое изигра много резултатна трета част, в която вкара 38 и след нея се откъсна със 72:20, с което на практика и сложи точка на спора. В оставащото време Рилски спортист вкара толкова точки, колкото за предишните три четвърти общо, но без това с нещо да повлияе на крайния изход на срещата.

 

Теодора Динева завърши с 14 точки и 9 борби за успеха. Цветомира Шаренкапова-Наумова е с 13 точки и 8 борби, 12 точки вкара Яна Карамфилова, а по 11 имат Радостина Христова (12 борби) и Деана Стояновска.

 

За Рилски спортист, който бе без най-опитната си състезателка Вероника Джикова, Деница Манолова се отчете с 15 точки, 14 има Ивана Бонева.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, ПЪРВА ТРОЙКА, СЕЗОН 2022/2023

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА - ЖЕНИ, ПЪРВА ТРОЙКА, СЕЗОН 2022/2023


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, ПЪРВА ТРОЙКА, СЕЗОН 2022/2023


ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, ПЪРВА ТРОЙКА, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Берое Стара Загора, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи