Бойко Миленков: Подадох оставка, но не ми я приеха


Бойко Миленков: Подадох оставка, но не ми я приеха
(сн. balkan-basket.com)
01-04-2023 21:39 | Мария Маринова

Старши треньорът на Берое Бойко Миленков е подал оставка преди няколко дни, но тя не е била приета. Това разкри наставникът след победата срещу Балкан в Ботевград. Ето какво още каза той пред BGbasket.com:

 

„Не мога да кажа, че не съм щастлив. След всички проблеми, през които минахме и минаваме – наистина страхотна победа. Изключително важно е момчетата да подхождат във всеки мач с такава енергия, да загърбват всички проблеми, защото те са временни и се решават. Ние тръгнахме по една много грешна стъпка, надявам се, че след този мач ще го осъзнаят и във всеки ще излизат със същата енергия, пък вече каквото стане. Нямаме много време за тренировки, но смятам, че ако играем с такова желание, ще компенсираме всички липси, които имаме в нападение и защита.

 

За Балканската лига се разходихме, без да го искаме, просто така се получи. Дали от тежкия път или чисто ментално, не знам, но със сигурност има умора при нас. Ще има и до края на сезона, ние нямаме абсолютно никакво време да се подготвяме. Най-важното за мен е характерът – показаха такъв, колкото и банално да звучи. Просто това трябва да във всеки мач.

 

Аз не смятам, че ние направихме някакъв невероятен мач. Да, бихме се мъжки, но в предния мач Балкан тук ни би с лекота с 35 точки. Със сигурност има доза подценяване от Балкан, а като отвориш един мач така и отвориш такава разлика, е много трудно да се върнеш после в мача, дори срещу слаб отбор като Берое.

 

Шансът беше на наша страна. Опитвам се винаги да вярвам. Като поведоха с 3 точки, си казах – какво пък толкова. Ние се изваждаме с дупката, от която сме с един хубав мач. Дори и да бяхме загубили, сме на седма позиция. Дори сега е малко лошо, защото Балкан може да отиде трети, а Балкан втори. Ние не си правим сметки. ЦСКА направи доста сериозна селекция, не че предпочитам Балкан за съперник, ние не сме в състояние да си избираме такива, но смятам, че ЦСКА е доста по-силен отбор и ще ни е тежко, ако сме срещу тях.

 

Проблемите си ги имаме още. Победата не е моя, а тяхна. Те се вдигнаха и се обединиха. Онзи ден аз подадох оставка, но не ми я приеха. Може би това е причината да се вдигнат момчетата. Просто така го почувствах.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Бойко Миленков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи